SAP Labs България откри компютърна зала в СУ „Св. Климент Охридски“

Компанията дари средства за нова компютърна зала във ФМИ

СофияСътрудничеството между SAP Labs България, едно от ключовите подразделения на софтуерния гигант SAP SE, и Софийски университет „Св. Климент Охридски“ се разшири в направление осигуряване на по-добра и комфортна учебна среда на студентите. Компанията дари средства за реновиране на две зали във Факултета по математика и информатика в съответствие със съвременните нужди на студентите. Средствата бяха изразходвани за необходимите ремонтни дейности – както за обединяване на двете зали в една, така и за оборудване на новата зала с необходимите мебели и бюра.

На откриването доц. д-р Евгения Великова, ръководител на Катедра „Алгебра“ и декан на ФМИ, изрази увереността си, че успешното сътрудничество между Факултета и SAP Labs България ще продължава и за в бъдеще. „Радвам се, че мога да приветствам нашите студенти в новата компютърна зала 320. Стремим се постоянно да подобряваме не само качеството на образованието, но и средата във ФМИ – за да поддържаме доказано високото ниво на обучение тук във всички направления.“, допълня тя.

Доц. д-р Атанас Семерджиев, зам.-декан по информационни системи и връзки с обществеността във ФМИ, благодари на всички свои колеги и на SAP Labs България, които са участвали в проекта за новата зала. Освен нея са ремонтирани още зали във Факултета, както и предстои откриването на реновираната библиотека.

„SAP Labs България подкрепя с различни инициативи висшето образование, например студентски летни практики и водене на различни курсове като част от одобрената програма. Освен учебния материал и добрите преподаватели качественото образование предполага подходяща учебна среда, за да могат студентите да се съсредоточат изцяло върху учебния материал. Ние като компания се стремим да помагаме на учебните заведения и в това направление.“, каза Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България. По-рано тази година компанията откри учебен кабинет и в Националната природо-математическа гимназия в София.

За SAP
Като пазарен лидер в сектора за бизнес софтуер, SAP (NYSE: SAP) помага на компании от всички размери и индустрии да оперират по-успешно. От административния офис до заседателната зала, от склада до магазина, от настолния компютър до мобилното устройство – SAP вдъхновява хора и организации да работят заедно по-ефикасно и да използват бизнес процесите по-ефективно, вървейки една крачка пред конкуренцията. SAP приложенията и услугите дават възможност на повече от 253,500 клиента да оперират доходно, да се адаптират правилно, и да растат постоянно. За повече информация, моля посетете www.sap.com/bulgaria.

За SAP Labs България
SAP Labs България има над 14-годишна история. В момента в компанията работят повече от 600 професионалиста, които създават водещи Cloud и In-Memory технологични решения, допълнени от качествени услуги по поддръжка и технологично консултиране. SAP Labs България е един от пионерите и лидерите в прилагането на Lean философия и гъвкави (agile) методологии при създаването на софтуер в България. Компанията е активен член на българското бизнес общество и организира и подкрепя бизнес събития с фокус върху информационните технологии и създаването на софтуер.

За повече информация:
Телефон: +359 2 9157 380
Е-поща: lili.petkova@sap.com

Телефон: +359 2 9157 100
Е-поща: aleksandar.nestorov@sap.com