Три български компании отличени в SAP Quality Awards 2014

SAP Quality Awards 2014 в Централна и Източна Европа – нови правила в ерата на модерния бизнес

ПрагаSAP обяви днес резултатите от шестото издание на SAP Quality Awards 2014, в региона на Централна и Източна Европа. Злато за България донесе TESY, където внедрител е Atos България, а специална награда бе присъдена за Sopharma Trading за проекта им със Sqilline.

Тазгодишното издание на наградите за качество в ЦИЕ отразява новите правила за качество при изпълнението на проекти, които отразяват нуждите на днешната бързо променяща се и много конкурентна бизнес среда. Горди сме да обявим победителите от България, които получиха награди в новите категории: Бърза доставка и Мобилна иновация.

Златните победители за ЦИЕ са PGE Polska Grupa Energetyczna S.A – стратегически енергиен производител от Полша в категория Бизнес трансформация и TESY – експерт във продуктите за отопление на вода, работещ в България и Румъния в категория Бърза доставка. Компаниите, наградени за високи постижения в Иновациите на HANA са: Elektroprivreda Srbije, Internet Mall a.s., а за високи постижения в категорията Мобилност журито отличи Sopharma Trading AD за интеграция на мобилни продажби със SAP ERP.

Тазгодишното, вече шесто издание, на SAP CEE Quality Awards се различава значително от предишните в категориите, в които се присъждат награди. Ние от SAP разбираме нуждите на бизнеса днес и се стремим да пригодим стандартите си за качество към новите тенденции в бизнеса, и новите решения в портфолиото на SAP към стремежа за бързо внедряване на продуктите. Бързото внедряване, за да може нашите клиенти да се възползват от технологията възможно най-скоро, Имплементирането на бизнес платформата HANA, Мобилните иновации и също много важната за нас нова категория Бизнес трансформация са новите стандарти за качество, които следваме в нашия бизнес, за да могат нашите клиенти да осъществяват своята дейност по-ефективно в новата дигитална ера – каза Симон Калуза, изпълнителен директор в SAP за Централна и Източна Европа.

Идеята на SAP Quality Awards е да представи внедрявания, които се открояват с планирането и изпълнението на SAP проекти, доставяйки значителна полза за съответните организации. Печелившите проекти са избрани от жури, съставено от външни и SAP експерти. Тези престижни награди отличават клиенти, които се открояват със своето качество и при които принципите на риска и управлението на качеството се прилагат успешно и старателно. Висококачественото внедряване създава добри условия за бърза възвръщаемост на инвестициите и реализиране на ползи за бизнеса. Компаниите, получили Златна награда в иновативните категории продължават автоматично състезанието за финала на SAP Quality Awards EMEA/MEE, чиито резултати ще бъдат обявени по време на церемонията по награждаването във Валдорф на 28 април 2015 г.

Наградени са следните проекти в ЦИЕ:

Бизнес трансформация

PGE S.A.   Злато (complex ERP)
NIS AD    Сребро (CRM7)
Exalo Drilling S.A.   Бронз (complexERP)

Бързо внедряване

TESY   Злато (ERP)
Politechnika Warszawska   Сребро (ERP)
SkupinaBongrain   Бронз (ERP roll-out)

HANA иновация

Elektroprivreda Srbije   Награда за отлични постижения (BPC задвижван от HANA, част от проект за трансформацията на бизнеса)
Internet Mall, a.s.   Награда за отлични постижения (логистично докладване, захранвано от HANA)

Иновации в мобилността

Sopharma Trading AD   Награда за отлични постижения (Мобилни продажби, интегрирана със SAP ERP)

Други висококачествени проекти, одобрени в SAP Quality Awards:

 • България
  – ITA Engineering – В категория „Бързо внедряване” (ERP)
 • Хърватия
  – CROATIA AIRLINES D.D. – Категория “HANA Иновация” (BW & CO-PA захранвани от HANA)
 • Чешка република
  – DEL a.s. – Категория “Мобилна иновация” (мобилно управление на складова база)
  – RWE ČESKÁ REPUBLIKA A.S. – Категория “Бизнес трансформация” (CRM7)
 • Полша
  – ENERGA SA – Категория “Бизнес трансформация” (ERP)
  – PH Jarex Jaroslaw Ptaszek – В категория „Бързо внедряване” (SAP Business One)
  – CHIC sp.zo.o.S.K. – В категория „Бързо внедряване” (SAP Business One)

За SAP
Като пазарен лидер в сектора за бизнес софтуер, SAP (NYSE: SAP) помага на компании от всички размери и индустрии да оперират по-успешно. От административния офис до заседателната зала, от склада до магазина, от настолния компютър до мобилното устройство – SAP вдъхновява хора и организации да работят заедно по-ефикасно и да използват бизнес процесите по-ефективно, вървейки една крачка пред конкуренцията. SAP приложенията и услугите дават възможност на повече от 282,000 клиента да оперират доходно, да се адаптират правилно, и да растат постоянно. За повече информация, моля посетете www.sap.com/bulgaria.