Български проект отличен със сребърна награда в SAP Quality Awards 2015 ЦИЕ

СофияSAP обяви резултатите от седмото издание на SAP Quality Awards в региона Централна и Източна Европа. Българската компания Technopolis бе отличена със сребро в категория Иновации за успешното внедряване на омниканалната платформа hybris, с внедрител IBM.

Тазгодишното издание на CEE Quality Awards отразява това, което клиентите изискват в ерата на цифровата трансформация на първо място: нови канали за достигане до клиента, бързо изпълнение или анализ в реално време, за да следят възвръщането на инвестициите си.

Идеята на SAP Quality Awards е да представи SAP проекти и внедрявания, които се открояват с планирането и изпълнението си, носейки значителна стойност за организациите. Печелившите проекти са избрани от жури, съставено от външни и SAP експерти, които оценяват номинациите съгласно набор от критерии, който включва, наред с другото, времето и разходите за оценка, както и ползите за бизнеса от самите проекти.

Златните победители са:

  • Категория Fast Delivery: SABMiller Europe, мултинационален производител на напитки, за проекта Product Cost Analyzer, реализиран от чешкия екип
  • Категория Бизнес: NISZ, унгарски ИТ и телеком доставчик на услуги за правителствения сектор, за своя проект за внедряване на SAP ERP
  • Категория Иновации: RWE, чешка компания за електро- и газразпределение, за своя проект Workforce Management for Field Workers (Менижмънт на човешките ресурси за служители на външни обекти)

Компаниите, спечелили златна награда автоматично се класират за финалите на SAP Quality Awards EMEA/MEE, където те ще се конкурират с абсолютните победителите сред очакваните 250 номинации от територията на EMEA/MEE. Резултатите от финалния кръг ще бъдат обявени по време на специална церемонията във Валдорф, Германия.

„Постигането на изключителна трансформацията на бизнеса чрез прилагане на ИТ решение, не е въпрос на късмет. Нужни са внимателно планиране и изпълнение, измерени спрямо установените критерии за постигане на отлични резултати. Ангажиментът ни за качество е в основата на всичко, което правим в SAP. Фокусът върху принципите за качество при внедрявания – подсилен чрез ефективно сътрудничество между всички заинтересовани страни – има за цел да помогне на нашите клиенти, нашите партньори и нас да постигнем успех заедно. Наградените проекти от Централна и Източна Европа показват точно това“, каза Симон Калуза, управляващ директор на SAP Централна и Източна Европа.

Следните проекти бяха наградени в ЦИЕ:

клиент държава потребители решение
КАТЕГОРИЯ FAST DELIVERY
Злато SAB Miller CZE 20 BPC rollout
Сребро PKO PB POL 150 ERP
Бронз EMS SRB 24 BI & BPC
Номинирани Heineken CZE 95 ERP
Номинирани Petr Hobza CZE 5 Business One
Номинирани DHL CZE 53 ERP
КАТЕГОРИЯ BUSINESS TRANSFORMATION
Злато NISZ HUN 220 ERP
Сребро EPRS BiH 600 ERP
Бронз MoI SB SRB 60 (1000ext) Public Procurement
Номинирани NIS SRB 390 MDM
КАТЕГОРИЯ INNOVATION
Злато RWE CZE 850 mobile PM
Сребро Technopolis BGR 22 hybris
Бронз SIKO CZE 40 Cloud for Sales
Номинирани Mitas CZE 150 hybris

За SAP

Като пазарен лидер в сектора за бизнес софтуер, SAP (NYSE: SAP) помага на компании от всички размери и индустрии да оперират по-успешно. SAP приложенията и услугите дават възможност на повече от 282,500 клиента да оперират доходно, да се адаптират правилно, и да растат постоянно.

Българският филиал на световния софтуерен лидер SAP SE присъства на българския пазар вече повече от 16 години. През декември 1999г., SAP SE регистрира дъщерното си дружество SAP България, а през 2002г. инвестира в развоен център – SAP Labs България.

За повече информация, моля посетете www.sap.com/bulgaria