SAP Forum 2015: Тази година бизнесът се среща в облаците

СофияПриключи тазгодишното издание на SAP Forum България. Клиенти, партньори и мениджъри от всички индустрии се срещнаха за ежегодното събитие, на което SAP България и нейните партньори представят своите постижения, цели и стратегия за следващата година. Специален гост-лектор на събитието бе спортистът Кирил Николов – Дизела.

“Решихме да изградим едно събитие с различна концепция, предизвикващо представите ни за места, на които може да правим бизнес форум, за да преосмислим и традиционните бизнес модели. Защото неорганичния растеж в икономиката ни и повишаването на нашата конкурентост ще дойдат едва когато опростим бизнес средата с технологични инструменти и представата ни за бизнес модели за генериране на стойност.“ – сподели Румяна Тренчева, изпълнителен директор на SAP България.

Румяна Тренчева представи бъдещата стратегия на SAP, която следва линията на компанията от последните години – опростяване на бизнес процесите. Тя сподели статистика, че стойността на комплексността за 200-те най-големи бизнеса в света е 404 трилиона лева, а 10% печалбата е погребана в пропуснати възможности. Интересен бе и фактът, че анализаторите предсказват, как 40% от най-големите 500 компании в света ще изчезнат, ако не опростят бизнес процесите с нови технологични решения. В този бизнес контекст рецептата за успех на SAP е: Опростете процесите, мотивирайте екипа си и преосмислете бизнес моделите.

В рамките на събитието, партньорите на SAP представиха реални примери за успешно внедрени SAP технологии довели до така желаните трансформация и опростеност. Атос представи технологията Bullion и нейното приложение със SAP HANA. БГ Бизнес Солюшънс споделиха информация за интересните проекти на компанията през последните 12 месеца, свързани със SuccessFactors, hybris, Direct Store Delivery и HANA. Global Consulting представиха своята визия за партньорство, водещо до по-висока IT ефективност чрез Informatica и Sybase, а Новарто своята стратегия на бъдещето, стъпвайки върху вече успешния hybris проект за глобалния e-shop на Леново, както и “Виртуален Retail Магазин“, който се подготвя във ФМИ към СУ. Партньорите Stemo представиха иновативната инициатива, наречена SAP Hotel, а IBM разкри как Технополис вече трансформира електронната си търговия чрез hybris.

Запомнящ се финал на събитието бе и блиц интервюто на модератора Кузман Илиев с известния български спортист Кирил Николов – Дизела, който разказа своята история за успехите, за уроците в живота, за отношенията с конкуренцията и извора на мотивация.

“Кирил Николов – Дизела облече нашата визия за “опростеност“ в реален сценарии чрез собствената си история за успех.“ – разказа Румяна Тренчева. “Той вдъхновява всички с вярата си, че успехът е възможен, навсякъде, когато повярваш в продукта си!“ – допълни още тя.

За SAP

Като пазарен лидер в сектора за бизнес софтуер, SAP (NYSE: SAP) помага на компании от всички размери и индустрии да оперират по-успешно. SAP приложенията и услугите дават възможност на повече от 282,500 клиента да оперират доходно, да се адаптират правилно, и да растат постоянно.

Българският филиал на световния софтуерен лидер SAP SE присъства на българския пазар вече повече от 16 години. През декември 1999г., SAP SE регистрира дъщерното си дружество SAP България, а през 2002г. инвестира в развоен център – SAP Labs България.

За повече информация, моля посетете www.sap.com/bulgaria