Румяна Тренчева става Регионален изпълнителен директор на SAP за Югоизточна Европа

Тя наследява на този пост Воислав Генич

СофияРумяна Тренчева става Регионален изпълнителен директор на SAP за Югоизточна Европа. В новата си роля тя ще ръководи бизнеса на SAP в десет държави от региона: България, Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Косово, Албания, Македония, Хърватска и Словения. Предшественикът ѝ на този пост – Воислав Генич – поема длъжността Директор “Развитие на бизнеса“ в ЦИЕ за Публичния сектор.

“Румяна е част от компанията вече 3 години и за това време успя да постигне изключителен растеж на бизнеса на компанията в България. Нейният начин на мислене е програмиран за победа и за нея не съществуват извинения или пречки, които не могат да бъдат преодолени. Тя подкрепя екипния подход, който превръща предизвикателства във възможности, а възможностите в нови бизнеси.“, коментира Симон Калуза, Изпълнителен директор на SAP за Централна и Източна Европа.

Преди да се присъедини към семейството на SAP, Румяна Тренчева е заемала ключови управленски позиции в мултинационални компании като INDRA Sistemas S.A., Hewlett Packard, Alcatel-Lucent и Ericsson Bulgaria.

„Тази нова възможност е потвърждение за водещата роля, която българската ИТ индустрия има в региона и за изключителната готовност на българския бизнес да използва високите технологии, да иновира и повишава конкурентоспособонстта си.“ – сподели Тренчева.

Румяна Тренчева поема активно новата си позиция от 1 януари 2016 г.

За SAP

Като пазарен лидер в сектора за бизнес софтуер, SAP (NYSE: SAP) помага на компании от всички размери и индустрии да оперират по-успешно. SAP приложенията и услугите дават възможност на повече от 282,500 клиента да оперират доходно, да се адаптират правилно, и да растат постоянно.

Българският филиал на световния софтуерен лидер SAP SE присъства на българския пазар вече повече от 16 години. През декември 1999г., SAP SE регистрира дъщерното си дружество SAP България, а през 2002г. инвестира в развоен център – SAP Labs България. В момента в компанията работят повече от 630 професионалиста, които създават водещи Cloud и In-Memory технологични решения, допълнени от качествени услуги по поддръжка и технологично консултиране. SAP Labs България е отличена за абсолютен лидер в класацията на AON Hewitt за Най-добрите работодатели в България за 2014 г. в категорията за средни и големи компании. Компанията е носител на престижното отличие за четвърти път, като е била сред отличените работодатели през 2006, 2008 и 2012 г. SAP Labs България е един от пионерите и лидерите в прилагането на Lean философия и гъвкави (agile) методологии при създаването на софтуер в България.

За повече информация,моля посетете
www.sap.com/bulgaria

Телефон: +359 884 80 44 70
Е-поща: aleksandar.nestorov@sap.com