SAP udnævner ny dansk administrerende direktør.

SAPs nordiske ledelse har netop udnævnt Kenneth Mandrup til administrerende direktør i SAP Danmark A/S og understreger dermed sit fokus på såvel stærke salgs- som people management kompetencer i den øverste, nationale topledelse.

KøbenhavnSAPs udnævnelse af 41-årige Kenneth Mandrup til frontfigur og primusmotor for den videre udvikling af koncernens aktiviteter på det danske marked er en fortsættelse og yderligere styrkelse af organisationens kunde- og salgsfokus.

– ”Vores rekrutteringsproces efter den bedste administrerende direktør for SAP Danmark har haft fokus på både in- og eksterne kandidater. Med Kenneth Mandrup, som er fundet inden for egne rækker, mener vi at stå med det stærkeste kort på hånden, for så vidt angår en optimal videreførsel og revitalisering af vores indenlandske fokusområder på såvel løsnings- som industrisiden”, udtaler Henrik Rasmussen, nordisk regionaldirektør i SAP.

– ”Det er vores klare ambition med den nylige annoncering af en ny nordisk ledelses- og styringsmodel, at en del forretningsmæssige funktioner fremover vil have et nordisk afsæt. Det direkte salg og den daglige kundeinteraktion kræver imidlertid en væsentlig lokal forankring, som jeg føler mig overbevist om, at vi for alvor har slået fast med valget af Kenneth Mandrup som vores nye, stærke leder i Danmark”, fortsætter Henrik Rasmussen.

Som primære årsager til udnævnelsen af Kenneth Mandrup nævnes bl.a. hans strategiske overblik og resultatorientering – kombineret med mange års erfaring i personaleledelse, -motivation og –coaching. Ydermere er han en mand, som besidder stor erfaring med at lede netop salgs-, konsulent- og supportmedarbejdere, som udgør størstedelen af kompetencenetværket i SAPs danske organisation. Og dertil er han et kendt ansigt i branchen for sin store it-mæssige ballast og sin viden om forskellige brancher og industrier.

Siden 2000 har Kenneth Mandrup bestridt stillingen som salgsdirektør for SAPs danske key accounts i enterprise-segmentet, der hovedsageligt inkluderer de største virksomheder. Han har i samme periode leveret en betydelig indsats i mellemmarkedet og kan samlet set fremvise resultater, der har ligget væsentligt over forventningerne. Således har hans mangeårige involvering i SAPs kundestrategi været stærkt medvirkende til at skabe den førerposition, som SAP i dag indtager på det danske marked.

– ”Jeg kom til SAP for ni år siden og har således oplevet virksomheden vokse fra 30 medarbejdere til de nuværende 200 – og jeg er stolt af at være en del af en så professionel og succesrig organisation. Med udgangspunkt i min daglige kontakt med både mellemstore virksomheder og større koncerner ser jeg jobbet som administrerende direktør som en naturlig forlængelse og videreudvikling – og jeg glæder mig til den udfordring, det vil være at påvirke og strømline vores salgsorganisation yderligere. Dette skal specielt komme de mange mindre og mellemstore virksomheder til gode, idet SAP skal fortsætte med at bevise overfor netop dette marked i Danmark, at vi kan og vil gøre en forskel”, siger Kenneth Mandrup og fortsætter:

– ”I den sammenhæng mener jeg, det er værd at fremhæve, at næsten halvdelen af SAPs softwareinstallationer verden over rent faktisk er implementeret hos små og mellemstore virksomheder (SMB-kunder). Det gør SAP til verdens førende leverandør af virksomhedsløsninger, der kan integrere forretningsprocesserne i små og mellemstore virksomheder – og ikke kun til de største koncerner, som man måske ind imellem kan få indtryk af via medierne”.

– ”Derudover ser jeg det som en af mine fornemmeste opgaver at videreføre de tanker, Henrik Rasmussen som tidligere direktør har gjort sig om at gøre SAP Danmark til en af landets mest attraktive arbejdspladser. Kontinuerlig videreudvikling – såvel fagligt som menneskeligt – er et mantra for vores virksomhed, og jeg ser frem til også at kunne præge denne del af forretningen”, pointerer Kenneth Mandrup, nyudnævnt administrerende direktør for SAP Danmark A/S.

Forud for Kenneth Mandrups ni år hos SAP, hvor karrieren har spændt fra konsulent og projektleder over service- og supportchef tilbage til consulting som overordnet leder og endeligt til salgssiden, var han bl.a. ansat hos Burmeister & Wain Skibsværft A/S og Eccolet sko A/S. Den nye administrerende direktør, hvis fritid tilbringes med familien og diverse rejseaktiviteter, er bl.a. uddannet produktionsingeniør og HD i organisation fra Handelshøjskolen i København, samt har tilbage i 1990 afsluttet en MBA (Master of Business Administration) på Huron University i London.

For yderligere oplysninger kontakt venligst
Jeannette Forsberg Fejerskov, kommunikationschef SAP Danmark A/S, +45 3913 3225,
jeannette.fejerskov@sap.com

(*) SAP definerer softwarebaserede forretningsløsninger som bestående af Enterprise Resource Planning (ERP) og relaterede softwareløsninger såsom Supply Chain Management (SCM), Customer Relationship Management (CRM), Product Lifecycle Management (PLM) og Supplier Relationship Management (SRM).