>

SAP: 2004 var et godt SMB-år.

SAPs satsning på markedet for ERP systemer til små og mellemstore virksomheder (SMB-markedet) tog for alvor fart i 2004, og forventningerne til de kommende år er store i Danmark.

KøbenhavnMed mere end 150 nye aftaler i Danmark var 2004 et godt år for SAPs satsning på SMB-markedet. Både SAP All-in-One, der er skræddersyet til mindre og mellemstore virksomheder, som har brug for en industrispecifik løsning, og SAP Business One, der som integreret virksomhedssystem henvender sig specifikt til små og mellemstore virksomheder, der er nye eller dynamisk voksende, klarede sig godt.

– ”Vi er meget tilfredse med salgsudviklingen og den både store og professionelle forhandler- og partnerindsats på det danske marked. Vi kan ikke genkende de pessimistiske beskrivelser af markedet, som vi har set på det seneste. Der er ingen tvivl om, at mange mindre og mellemstore virksomheder har fået øjnene op for, hvor vigtigt det er, at have solide it-systemer på plads, hvis de skal klare sig i den hårde konkurrence”, siger Kenneth Mandrup, der er adm. direktør i SAP Danmark A/S.

Blandt de virksomheder på SMB-markedet, der sidste år købte en SAP-løsning er Kaupthing Bank, Stof & Stil og Bridicum Security Group. På verdensplan er mere end halvdelen af SAPs softwareinstallationer foretaget hos SMB kunder, og totalt er der solgt 6.000 SAP All-in-One og 5.300 SAP Business One løsninger. Det gør SAP til verdens største leverandør af ERP systemer til små og mellemstore virksomheder.

Men ambitionerne stopper bestemt ikke dér. Senest har Léo Apothéker, bestyrelsesmedlem og dermed en del af den øverste ledelse i SAP-koncernen, udtalt, at selskabet på verdensplan sigter efter en markedsandel på mindst 25 pct. inden for den næste 5-årige periode – målt op imod en andel, der i dag ligger på mellem 18 og 20 pct. af det samlede marked for softwarebaserede virksomhedsløsninger.

Kenneth Mandrup deler de positive udsigter:

– ”Det er ingen hemmelighed, at nogen har været skeptiske overfor, om SAP kan håndtere mindre og mellemstore virksomheder. Det har vi nu bevist, at vi kan – ikke bare på verdensplan, men også i Danmark. Vi har de rigtige produkter og de rigtige partnere. Og dertil har vi gennem de seneste to år efter lanceringen af vores SMB-produktportefølje på det danske marked føjet en væsentlig og omfattende viden om mindre og mellemstore virksomheder – og en masse erfaring”, lyder udtalelsen.

SAP regner med, at markedet for ERP systemer til SMB-markedet vil stige i de kommende år. Dels fordi mange virksomheder har indset, at deres hjemmegjorte systemer er utilstrækkelige, hvis de vil klare sig i den stadigt hårdere konkurrence. Og dels fordi mange brancher er præget af fortsat konsolidering, hvor selskaber skal integreres med hinanden.

”Vi tror meget på, at markedet vokser i de kommende år, og vi føler os godt rustede til at tage vores del af det marked, fordi vi har erfaringerne fra den tunge ende af markedet – kombineret med stor forståelse for, hvad mindre og mellemstore virksomheder har behov for. Vores løsninger er målrettede, gennemprøvede og solide – og samtidig økonomisk attraktive, lette at implementere og skalérbare”, pointerer Kenneth Mandrup.

For yderligere oplysninger kontakt venligst

Jeannette Forsberg Fejerskov, kommunikationschef SAP Danmark A/S, +45 3913 3225,
jeannette.fejerskov@sap.com

(*) SAP definerer softwarebaserede forretningsløsninger som bestående af Enterprise Resource Planning (ERP) og relaterede softwareløsninger såsom Supply Chain Management (SCM), Customer Relationship Management (CRM), Product Lifecycle Management (PLM) og Supplier Relationship Management (SRM).