>

Actavis Group vælger SAP.

Den islandske medicinalgigant Actavis Group, der har aktiviteter i 28 lande, vil implementere SAP i alle datterselskaber. Det sker for at sikre effektiv og ensartet styring af de vigtigste processer som økonomi, salg, indkøb og lagerstyring på tværs af selskaber og landegrænser.

KøbenhavnEn af Islands største virksomheder, Actavis Group, har indgået en aftale med Nýherji Software Solutions om implementering af en SAP-løsning til styring af virksomhedens vigtigste processer inden for salg, økonomi, distribution og lager på tværs af koncernens selskaber i 28 lande.

Actavis Group, der fremstiller og sælger medicinalprodukter og medicinsk knowhow, beskæftiger omkring 7.000 mennesker, og aftalen med Nýherji er udtryk for en strategisk beslutning om at gøre SAP til hovedpartner i opbygningen af virksomhedens IT-system.

”Eftersom Actavis’ forretningsaktiviteter er mangeartede og geografisk spredt, er det nødvendigt at benytte et solidt og fleksibelt system, som lever op til de krav, moderne virksomheder stiller, og som sikrer effektiv styring og vidensdeling i hele koncernen. Målet er, at SAP skal understøtte og integrere alle Actavis’ aktiviteter, ” siger Úlfar Helgason, IT-chef hos Actavis.

I første omgang vil Nýherji implementere en SAP industriløsning i Actavis’ datterselskab i Serbien og samtidig lægge grunden til en løsning til koncernens andre selskaber. Målet er at kunne tilbyde en standardiseret og alligevel fleksibel løsning, der kan håndtere de vigtigste processer i alle dele af Actavis-koncernen til lavere omkostninger. Planen er at påbegynde implementeringen hos Actavis Group her til foråret og fuldføre første stadie i slutningen af året med opstart i Serbien.

Hos SAP er den salgsansvarlige for Island, Morten Thorndahl, naturligvis begejstret for Actavis’ beslutning.

”Actavis’ valg af vores løsning er endnu et kvalitetsstempel, der viser, at SAP er oplagt til virksomheder, der ønsker effektiv styring og konsolidering af data på tværs af datterselskaber, fordi vores løsninger er skalerbare, fleksible og solide. Islandske virksomheder oplever en kraftig vækst, der skaber et udvidet behov for præcist at vide, hvor man tjener eller taber penge – og her er SAP ideelt,” siger han.

Med beslutningen føjer Actavis Group sig til en i forvejen lang liste af internationale medicinalselskaber og øvrige islandske virksomheder, der bruger SAP.

”Medicinalbranchen er præget af konsolidering og hård konkurrence, og mange selskaber benytter SAP forretningssoftware til at opnå større effektivitet og sikkerhed og derigennem styrke deres konkurrencemæssige position. Vi er overbeviste om, at SAP også vil tilføre Actavis stor værdi,” siger Kristján Jóhansson, direktør hos Nýherjis Software Solutions.

Fakta om Actavis Group
Actavis, tidligere kendt som Pharmaco, blev grundlagt i 1956 og har hovedkvarter på Island. Actavis Group fremstiller og sælger medicinalprodukter og medicinsk knowhow og har udviklet sig hastigt de seneste år, og har nu aktiviteter i ca. 28 lande fordelt på fem kontinenter. Antallet af ansatte er på vej mod de 7.000, hvoraf ca. 470 arbejder på Island.

For yderligere oplysninger kontakt venligst
SAP Danmark A/S
Rose-Maria Poll
Tlf: +45 3913 3227 / mobil: +45 2923 3227

E-mail: rose-maria.poll@sap.com

(*) SAP definerer softwarebaserede forretningsløsninger som bestående af Enterprise Resource Planning (ERP) og relaterede softwareløsninger såsom Supply Chain Management (SCM), Customer Relationship Management (CRM), Product Lifecycle Management (PLM) og Supplier Relationship Management (SRM).