>

SAP og KMD går sammen om innovative it-systemer til den sociale sektor verden over.

Strategisk partnerskab giver SAP adgang til 600 udviklere hos KMD. Med aftalen er der lagt op til udvikling af nye, interessante software-tilbud til den offentlige sektor, siger minister for videnskab, teknologi og udvikling Helge Sander.

KøbenhavnSAP AG og KMD løfter i dag sløret for et nyt strategisk samarbejde om udvikling af standard software til den sociale sektor – et vækstområde med stor efterspørgsel efter nye løsninger verden over.

Med det nye strategiske samarbejde kombineres SAPs ekspertise som verdens førende leverandør af administrative løsninger til den offentlige sektor med KMDs know-how i Danmark. KMD er en mangeårig SAP-kunde og Danmarks førende udbyder af software, services og “hostede” SAP® løsninger til den offentlige sektor.

SAPs topchef Henning Kagermann og KMDs administrende direktør Lars Monrad-Gylling underskrev i dag kontrakten på SAPPHIRE® ‘05 konferencen i København.

I første omgang omfatter SAPs og KMDs samarbejde områderne syge-/dagpenge og barsel. To vigtige områder med procesforløb, som også gælder andre dele af socialsektoren.

Med SAP NetWeaver™ som underliggende platform vil programudviklingen bygge på den integrerede sagsbehandling i SAP™ Customer Relationship Management (SAP CRM) og trække på SAP™ ERPs funktioner til Human Capital Management. Nye software-elementer, som ventes klar i 2006, vil blive integreret i SAP for Public Sector løsningerne, som markedsføres på globalt plan af SAP og SAPs forhandlere.

KMD, der står for den største ”hostede” SAP personaleløsning i den offentlige sektor, fortsætter som forhandler og Application Service Provider (ASP) for SAPs Public Sector løsninger i Danmark.

Den sociale sektor – et boomende vækstområde
Ved at gå i partnerskab med KMD får SAP mulighed for at udvide sin i forvejen førende position i det offentlige, hvor mange kører deres tjenester til den sociale sektor på basis af egen-udviklede systemer.

Demografiske faktorer som f.eks et voksende antal bistandsklienter og en stadig ældre befolkning har skabt et påtrængende behov hos offentlige forvaltninger for at modernisere deres software til sociale services, der typisk står for 25 pct. af den statslige sektors it-budgetter. På samme tid forventer stadig mere it-kyndige borgere at få let adgang til information og hurtigere svar fra offentlige institutioner.

SAP og KMD vil skabe en ny generation af standardløsninger, der hjælper den offentlige sektor med at forbedre sine basisydelser, samtidig med at udgifter til it-driften kan sænkes, og organisationen oplever et forbedret investeringsafkast (Return On Investment).

Lagt op til et spændende samarbejde, siger videnskabsministeren
KMD er Danmarks førende it-leverandør til den offentlige sektor og har mere end 30 års erfaring i et land, der internationalt betragtes som verdens førende inden for digital forvaltning (ifølge IDCs nyeste Informational Society Index).
Danmark er samtidig blevet langt bedre til innovation i de senere år. I 1980’erne var Danmark placeret som den bløde mellemvare i det Innovation Index, som USA’s konkurrenceråd (UCC) udarbejder hvert år. I 2005 ventes Danmark at besætte en flot fjerdeplads som et af verdens mest innovative lande.

”Der er lagt op til et spændende samarbejde mellem SAP og KMD. Et parløb mellem en af de førende internationale software-leverandører til globale virksomheder og den største it-leverandør til danske kommuner,” siger minister for videnskab, teknologi og udvikling Helge Sander.

”Med aftalen er der lagt op til udvikling af nye, interessante software-tilbud til den offentlige sektor. Jeg ser frem til moderne software-løsninger, der giver adgang til data i mere åbne systemer, som ligger i forlængelse af den danske regerings anbefalinger vedrørende offentlig it-arkitektur, herunder anvendelse af åbne standarder, fortsætter Helge Sander.

Videnskabsministeren håber, at samarbejdet mellem SAP og KMD kan initiere etablering af SAP-udviklingsaktiviteter i Danmark, hvor der i forvejen er en unik viden om både digital forvaltning og udvikling af styringssystemer til virksomheder, ERP-innovation.

Sociale services leveres ofte som en kombination af statslige og kommunale programmer. SAP NetWeaver sørger for integrationen af de forskellige it-systemer, således at brugere på tværs af institutionerne kan få samme, ensartede arbejdsgang. Desuden sørger SAP NetWeaver for en nemmere integration af tredjeparts systemer og eksterne netværk, så den offentlige sektor kan udbygge sine it-landskaber i takt med sammenlægning af organisationer og samarbejde på tværs af forskellige forvaltninger.

”KMD har været med til at skabe Danmarks status som pionér inden for it til den offentlige sektor, og vi ser frem til at skabe yderligere banebrydende initiativer sammen med SAP,” siger adm. direktør Lars Monrad-Gylling, KMD.

”Vores udviklingsafdeling kender de komplekse processer i den offentlige sektor, og SAP tilbyder den bedste arkitektur, vision og udviklingsplatform til næste generation software. Ved at benytte SAP NetWeaver kan vi tilbyde standardløsninger til den sociale sektor, der bygger på internationale standarder og lever op til nutidens krav om skalérbarhed og åbenhed,” fortsætter Lars Monrad-Gylling.

Alsidigt softwareskelet til sociale serviceprogrammer

Ved at benytte SAP NetWeaver og SAP CRM kan SAP og KMD skabe en alsidig ramme af integrerede softwareapplikationer, der sikrer en problemfri arbejdsgang på tværs af forvaltninger og kontorer i den sociale sektor.
“Partnerskabet med KMD er en vigtig hjørnesten i SAPs strategi og fortsatte investering i innovation, der forbedrer driften og værdikæden i den offentlige sektor,” forklarer SAPs CEO Henning Kagermann.

“Danmark tilbyder et fremragende miljø til at sætte gang i innovationen af den offentlige sektor, der vil være til glæde for både SAPs udbud af løsninger og for vores kunder,” fortsætter Henning Kagermann.

”Danske virksomheder er kendt for deres design og innovation, og KMD er et førende medlem af den danske it-industri. Med det nye partnerskab bliver SAP endnu bedre positioneret til at hjælpe offentlige institutioner verden over med at levere state-of-the-art services til deres borgere,” slutter Henning Kagermann.

Om KMD
KMD er med en omsætning på ca. 2,4 mia. kr. og cirka 2.500 medarbejdere den største danskejede it-leverandør. KMD er ejet af KL. KMD skaber it-løsninger, der fremmer effektiviteten hos det offentlige, erhvervslivet og borgerne.

KMD’s it-løsninger understøtter, at medarbejderne i det offentlige kan håndtere og administrere den til enhver tid gældende lovgivning så rationelt som muligt. Derudover letter vi den daglige adminsitration og ressourcestyring i det offentlige og på erhvervsmarkedet, ligesom vi gennem de digitale danske selvbetjeningsportaler Netborger.dk og e-Boks fremmer fleksibiliteten for borgerne.

KMD er et af Danmarks største driftshuse og ASP-udbydere. KMD yder endvidere rådgivning og service i forbindelse med forretningsudvikling og implementering af it- systemer, ligesom vi overtager administrative opgaver, der udliciteres.

Om SAP for Public Sector

SAP for Public Sector leverer omfattende løsninger, der hjælper statslige og andre offentlige organisationer med at forbedre deres finansielle levedygtighed og med at øge effektivitet og gennemsigtighed, samtidig med at offentligheden får en bedre service. Med mere end 1.080 kunder i 65 lande er SAP markedets førende leverandør af administrative løsninger til den offentlige sector.

(Yderligere information på www.sap.com/publicsector/)

SAP pressekontakt:
Leif Bomberg, Burson-Marsteller, tlf: 33 32 78 78, mobil: 40 68 61 28,
E-mail: leif_bomberg@dk.bm.com

Bonnie Rothenstein, SAP AG, tlf: 001 610 661 8867
E-mail: bonnie.rothenstein@sap.com

Rose-Maria Poll, SAP Danmark, tlf: 39 13 32 27, mobil: 29 23 32 27,
E-mail: rose-maria.poll@sap.com

KMD pressekontakt:
Pressechef Kim Marquart, tlf: 44 60 42 22, mobil: 26 28 33 42
E-mail: kmq@kmd.dk