>

SAP går ind i HR-løsninger til mindre og mellemstore danske virksomheder.

Viborg-virksomheden TeamR3 har udviklet et banebrydende og fremtidssikkert personalesystem på basis af SAPs SAP All-in-One platform. Den første kunde er Ledernes Hovedorganisation.

KøbenhavnMindre og mellemstore virksomheder i Danmark har som regel en eller anden form for personalesystem – enten som et separat program eller som del af et virksomhedssystem (ERP).

Problemet er imidlertid, at de fleste af disse HR-systemer kun klarer de mest basale opgaver som f.eks. løn, tidsregistrering og personaleadministration. Til gengæld kommer de til kort, når det gælder stadig mere vigtige opgaver som personaleudvikling, uddannelse af medarbejderne osv.

SAP er nu gået sammen med det Viborg-baserede konsulenthus TeamR3 om at skabe en HR-løsning, der passer perfekt til mindre og mellemstore organisationer med en omsætning på mellem 100 mio. og 1 mia. kroner.

HR-løsningen kører på SAPs SAP All-in-One platform, der er kendetegnet ved udelukkende at blive solgt som branche- og industriløsninger. Med TeamR3’s HR-nyhed går SAP Danmark dog nu for første gang på tværs af de hidtidige brancheskel.

”Vi oplever, at især videntunge virksomheder inden for f.eks. service, high-tech og non-profit organisationer efterlyser HR-systemer, som går videre end de traditionelle personaleløsninger. For de virksomheder er det ikke kun vigtigt at kunne lokke de rigtige medarbejdere. De skal også kunne holde på dem. Derfor ønsker de en bedre styring af mere ”bløde” processer som f.eks. personaleudvikling,” forklarer adm. direktør Kim Nielsen fra TeamR3.

SAP vil ikke afsløre, hvor stort det danske marked er for mellemstore HR-løsninger, og hvor mange nye kunder man forventer at få over på SAP All-in-One platformen ved hjælp af det nye HR-initiativ. Men erfaringer fra Island, som organisatorisk hører under SAP Danmark, giver anledning til stor optimisme

”Vi betragter HR-løsningen som en ekstra åbning af markedet for SAP All-in-One, der er slået godt an i Danmark. Det er også sket i Island, hvor vores partner Nyherji har solgt flere komplette SAP All-in-One systemer med udgangspunkt i en HR-løsning,” siger Channel Manager Morten Hedrich, SAP Danmark.

SAP og TeamR3 indledte HR-samarbejdet tidligt på sommeren, og allerede nu er den første danske kunde på plads. Det er Ledernes Hovedorganisation, som ønsker at være de bedste inden for personalepleje og HR-administration. Organisationen får nu en moderne og avanceret HR-løsning, der bl.a. rummer en portal til medarbejder selvbetjening

TeamR3 vil tilbyde sin HR-løsning til både virksomheder, der endnu ikke har en SAP All-in-One løsning og som udbygning af brancheløsninger fra SAPs øvrige All-in-One forhandlere.

Systemet består af en standard HR-løsning – en såkaldt Template – der indeholder alle de nødvendige funktioner og processer. Denne Template kan skræddersys præcist til den branche, virksomheden befinder sig i – eller naturligvis til virksomheden selv. Endeligt vil TeamR3 tilbyde hosting, drift og service af HR-løsningen, hvis kunden ikke selv vil stå for den del af arbejdet.

Fakta om SAPs løsninger til små og mellemstore virksomheder
SAP er verdens førende udbyder af softwarebaserede forretningsløsninger, som muliggør problemfri forretningsprocesser, der forbinder små og mellemstore virksomheder (SMV’er) med deres kunder og partnere. Næsten halvdelen af verdens SAP® installationer er placeret hos SMV’er. SAP’s særlige SMV-løsninger – SAP® Business One og SAP™ All-in-One – er billige i anskaffelse, nemme at implementere og skalérbare, så de kan gro med virksomhedens behov. Løsningerne sælges gennem et vidtspændende netværk af professionelle og højtkvalificerede partnere.

SAP All-in-One løsninger er udviklet, så de kan opfylde industri- og branchespecifikke behov hos mindre og mellemstore virksomheder. SAP All-in-One løsninger, der bygger på SAP™ Business Suite, er færdigpakkede, billige i anskaffelse og hurtige at implementere. De hjælper virksomheder med at strømline deres forretningsprocesser, forbedre effektiviteten og opnå et hurtigt investeringsafkast (ROI). SAP All-in-One’s solide markedsposition understreges af mere end 550 branche- og funktionsspecifikke løsninger, som er leveret til omkring 6.700 kunder verden over via et netværk af SAP forretningspartnere. SAP All-in-One udnytter SAP’s mere end 30 års forretnings- og branchekendskab. SAP All-in-One løsninger hjælper mindre og mellemstore virksomheder med at skabe ny forretningsværdi, øge indtægterne, støtte et højere innovationsniveau og forbedre effektiviteten af salgs- og marketingkampagner.

SAP Business One er designet til at opfylde behovene i dynamisk voksende SMV virksomheder, der er i stadig udvikling. Ligegyldigt om et firma har fem eller 500 ansatte, kan SAP Business One klare de centrale administrative opgaver, som er nødvendige for at drive virksomheden. De omfatter bl.a. regnskab, rapportering, salg og distribution, indkøb, lager- og kundestyring. SAP Business One findes i 27 landeversioner, herunder dansk, og sælges gennem 950 forhandlere verden over. SAP Business One kører i mere end 7.000 virksomheder, hvor de hjælper med at forbedre forretningens effektivitet, udnytte vækstmuligheder og med at koble sig problemfrit op til moderselskaber med SAP™ Business Suite løsninger.

Fakta om TeamR3
TeamR3 er kendt som en af Danmarks dygtigste HR-, portal- og Workflow konsulenthuse. TeamR3 har stor erfaring fra arbejde med skandinaviske virksomheder – specielt danske og norske – men også fra svenske, finske, tyske og franske kunder. Erfaringerne dækker fra systemudvikling og –implementering til strategisk og taktisk virksomhedsstyring. TeamR3 har eksisteret siden 1999 og har i dag kontorer i Viborg (hovedsæde) og i Vestby i Norge. TeamR3 er SAP Services Partner og SAP All-in-One forhandler.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

SAP Danmark A/S

Rose-Maria Poll, SAP Danmark, tlf: 39 13 32 27, mobil: 29 23 32 27,

E-mail: rose-maria.poll@sap.com eller

Leif Bomberg, Burson-Marsteller, tlf: 33 32 78 78, mobil: 40 68 61 28,

E-mail: leif_bomberg@dk.bm.com

TeamR3 A/S

Adm. direktør Kim Nielsen, tlf: 70 25 26 66

E-mail: kimn@teamr3.dk