>

SAP hjælper børn og unge på hele kloden.

I Danmark står SAP bl.a. for en banebrydende webportal, som Børnehjælpsdagen lancerer til efteråret. Sammen med kolleger fra 18 andre lande deltager danske teenagere og SAP-folk i LEGOs verdensomspændende kreativitetskonkurrence FIRST LEGO League.

KøbenhavnSAP er mest kendt for ”knastørre” virksomhedssystemer, der hjælper især større virksomheder med at få bedre styr over deres forretning og data. Og SAP er som regel også med, når talen falder på verdens største softwarefirmaer.

Mindre kendt er det til gengæld, at SAP hvert år bruger mange millioner kroner på velgørende arbejde. Penge, der som regel går til hjælpearbejde for nødstedte børn og unge.

Det gælder naturligvis også for SAP Danmark, der i fire år har været storsponsor for Børnehjælpsdagen. Denne organisation, der blev stiftet i 1904 og dermed er en af landets ældste, fokuserer på de ca. 14.000 danske børn, som er anbragt på institution, på opholdssteder og i plejefamilier.

SAPs støtte til Børnehjælpsdagen er faldet i kroner og ører og i donationen af en SAP Business One økonomiløsning til organisationen.

”Alle vore børnerelatede projekter sker på frivillig basis. Vores medarbejdere river gerne nogle ekstra timer efter normal arbejdstid ud af deres kalender for at være med. Det gælder for SAP-medarbejdere på alle planer. F.eks. er SAPs nordiske chef Henrik Rasmussen et meget aktivt og engageret medlem af Børn på Hjem komiteen og den årlige Lillebrorprisen,” forklarer marketingchef Birgitte Mabeck, SAP Danmark.

SAP og LEGO-robotterne
I stil med SAP Danmark er mange af SAPs øvrige 50 datterselskaber verden over involveret i velgørende projekter for børn og unge.

På internationalt plan er SAP gået ind i FIRST LEGO League, der er et kreativitets-fremmende program søsat af danske LEGO og den amerikanske nonprofit organisation FIRST – For Inspiration and Recognition of Science and Technology.

I den forbindelse har SAP skabt sit første verdensomspændende ungdomsinitiativ, hvor medarbejdere deltager helt på frivillig basis. 170 SAP-folk fra 19 lande, herunder naturligvis Danmark, hjælper 700 unge mellem 10 og 16 år med at opbygge LEGO robotmiljøer. 85 deltagerhold fra SAP skal kæmpe mod omkring 7.200 andre hold fra hele verden,

FIRST LEGO League benytter LEGOs MindStorm teknologi, og udfordringen for hvert hold er at designe, bygge, afprøve og finjustere robotter, som skal løse en række opgaver. Undervejs lærer teenagerne at bruge internet til at kommunikere med deres mentorer, udspørge forskere og søge andre informationer, der kan gøre deres robotter endnu bedre.

Startskuddet for årets FIRST LEGO League, der har fået emnet ”Ocean Odyssey”, lyder her i weekenden, den 17. september. Her vil to danske SAP-sponserede hold stå klar til at løse robotopgaver, der f.eks. kan gå ud på at udforske havenes dyb og bevare deres ressourcer for fremtidige generationer.

Fakta om Børnehjælpsdagen
Gennem mere end 100 år har Børnehjælpsdagen uddelt over 90 millioner kroner til børn i Danmark.
Børnehjælpsdagen er en upolitisk og humanitær organisation, der i dag arbejder for at støtte anbragte børn i Danmark ved at skabe opmærksomhed omkring deres situation og ved at bringe dem glæde gennem oplevelser.
Børnehjælpsdagen vil være nytænkende og dynamiske i arbejdet med at skabe en synergi mellem de frivillige børne- og ungdomsforeninger og børn, der på grund af omsorgssvigt er anbragt uden for hjemmet.
Børnehjælpsdagen arbejder for børn i Danmark og indsamler midler gennem faste årlige aktiviteter, sponsorater og events udviklet i samarbejde med vores samarbejdspartnere og sponsorer.

Læs mere på www.bhd.dk eller besøg www.sejtklik.dk

Fakta om LEGO

LEGO gruppen er en dansk, familieejet virksomhed med base i Billund. LEGO blev stiftet i 1932 og er i dag en af verdens førende producenter af legetøj. LEGOs mål er at skabe produkter, der styrker børns kreativitet og fantasi. På globalt plan har LEGO omkring 7.400 medarbejdere, og LEGOs produkter kan købes i mere end 130 lande verden over.

Læs mere om LEGO på www.lego.com og www.firstlegoleague.org

Fakta om FIRST
Non-profit organisationen FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) blev i 1989 skabt af den dygtige opfinder Dean Kamen. Ideen var at øge interessen for forskning og teknologi hos unge, hos skoler og i de forskellige samfund. FIRST, der har sit hovedsæde i Manchester i USA-delstaten New Hampshire udvikler i dag lettilgængelige og innovative programmer, der styrker unges selvtillid, viden og livserfaring gennem brug af forskning, teknologi og konstruktion. I dag samarbejder FIRST med en lang række af verdens mest kendte virksomheder og står bl.a. for FIRST Robotics Competition på amerikanske high-schools og den internationale FIRST LEGO League.

Læs mere om FIRST på www.usfirst.org og www.firstlegoleague.org

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

SAP Danmark A/S

Rose-Maria Poll, SAP Danmark, tlf: 39 13 32 27, mobil: 29 23 32 27,

E-mail: rose-maria.poll@sap.com eller

Leif Bomberg, Burson-Marsteller, tlf: 33 32 78 78, mobil: 40 68 61 28,

E-mail: leif_bomberg@dk.bm.com

Børnehjælpsdagen

Mette Rønfeldt Bagger, tlf: 35 30 93 00

E-mail: presse@bhd.dk