>

Danske konsulentfirmaer skal fremover bruge SAP All-in-One

Den islandsk-ejede systemintegrator AppliCon bevæger sig ned i SAP-markedet og tilbyder nu færdigpakkede SAP All-in-One løsninger til mindre og mellemstore virksomheder. AppliCons første All-in-One løsning er allerede på vej til de første to kunder.

KøbenhavnDet er den tid, det vil tage at indføre en ny færdigpakket SAP ERP-løsning hos mindre og mellemstore konsulentfirmaer. Med fast omfang, til fast pris og på fast tid. Og inklusive foranalyse og brugeruddannelse.

Sådan lyder meldingen fra Danmarks nyeste SAP All-in-One forhandler, AppliCon, der har base på Frederiksberg. AppliCon har mange års erfaringer med store SAP-installationer og ser nu store muligheder ved at udvide kundegruppen med mindre og mellemstore virksomheder.

AppliCon har netop fået certificeret sin første SAP All-in-One løsning, der så at sige henvender sig til firmaets kolleger – nemlig it-konsulenthuse, ingeniørfirmaer og andre projektøkonomisk styrede firmaer.

”Trenden går i retning af branche- eller funktionsspecifikke løsninger. Pakkeløsninger til bestemte industrier og opgaver, der er værdiskabende og forbundet med lav risiko. Den trend vil vi være med på, og vores første udspil, AppliSolution:Service Provider, er knap nok kommet på markedet, før vi har dialog med de første kunder. Inden jul regner vi med, at løsningen vil køre hos to it-konsulenthuse,” siger salgsdirektør Per Falck Jensen, AppliCon.

AppliCon blev forleden overtaget af det store islandske it-firma Nyherji, der er SAP’s store samarbejdspartner på vulkanøen i Nordatlanten. Nyherji har solgt adskillige SAP All-in-One løsninger til islandske virksomheder, og erfaringerne herfra forventer AppliCon at få stor glæde af, når SAP-konsulenthuset nu begynder at markedsføre sig over for mindre og mellemstore danske kunder.

”Nyherji har udviklet SAP All-in-One brancheløsninger til banksektoren, fiskeriindustrien, livsforsikringsselskaber samt systemer til personalestyring og løn. De løsninger vil vi tilpasse til det danske marked, så vi får et rigtig stærkt afsæt i det attraktive marked for ERP-løsninger til mindre og mellemstore kunder,” fortsætter Per Falck Jensen.

Netop de mindre og mellemstore virksomheder er også den kundegruppe, som SAP har særligt fokus på i øjeblikket. Døråbneren er SAP All-in-One platformen, der bl.a..indeholder særlige ”Building Blocks” og SAP’s Netweaver middleware arkitektur i bunden. Hver Building Block rummer en bestemt forretningsproces, og ved at sætte byggeklodserne rigtigt sammen kan man skabe et komplet ERP-system.

Hele vejen rundt på 80 dage

AppliCon hører til de mest erfarne SAP-konsulenthuse på det danske marked, og firmaets solide succes manifesterede sig bl.a. sidste efterår, hvor Computerworld udnævnte virksomheden til landets bedste systemintegrator*.

En del af succesen kan tilskrives AppliCons særlige implementeringsmetode AIM. Den sikrer en meget hurtig og effektiv beslutningsproces i forbindelse med indførelse af den nye løsning hos kunden. I tilfælde af SAP All-in-One lover AppliCon, at det kan ske på 80 dage – inklusive foranalyse, implementering og uddannelse af kundens personale.

”Vi tager en server med under armen ud til kunden. Den rummer en færdig SAP All-in-One løsning, som kunden kan opleve ”live” i forbindelse med en workshop på typisk to-tre dage,” fortæller salgsdirektør Per Falck Jensen, AppliCon.

AppliCon er allerede i fuld gang med de næste skridt i sin SAP All-in-One satsning. Først vil der komme forskellige add-ons til AppliSolution:Service Provider og derefter All-in-One pakkeløsninger til andre brancher og behov – dels fra AppliCons nye islandske ejer Nyherji, dels fra Applicons egen hånd.

(*) I oktober 2004 blev AppliCon kåret som Danmarks dygtigste systemintegrator i forbindelse med Computerworlds årlige Top-100 prisuddeling.

Fakta om SAP’s løsninger til små og mellemstore virksomheder
SAP er verdens førende udbyder af softwarebaserede forretningsløsninger, som muliggør problemfri forretningsprocesser, der forbinder små og mellemstore virksomheder (SMV’er) med deres kunder og partnere. Næsten halvdelen af verdens SAP® installationer er placeret hos SMV’er. SAP’s særlige SMV-løsninger – SAP® Business One og SAP™ All-in-One – er billige i anskaffelse, nemme at implementere og skalérbare, så de kan gro med virksomhedens behov. Løsningerne sælges gennem et vidtspændende netværk af professionelle og højtkvalificerede partnere.

SAP™ All-in-One løsninger

er udviklet, så de kan opfylde industri- og branchespecifikke behov hos mindre og mellemstore virksomheder. SAP All-in-One løsninger, der bygger på SAP™ Business Suite, er færdigpakkede, billige i anskaffelse og hurtige at implementere. De hjælper virksomheder med at strømline deres forretningsprocesser, forbedre effektiviteten og opnå et hurtigt investeringsafkast (ROI). SAP All-in-One’s solide markedsposition understreges af mere end 550 branche- og funktionsspecifikke løsninger, som er leveret til omkring 6.700 kunder verden over via et netværk af SAP forretningspartnere. SAP All-in-One udnytter SAP’s mere end 30 års forretnings- og branchekendskab. SAP All-in-One løsninger hjælper mindre og mellemstore virksomheder med at skabe ny forretningsværdi, øge indtægterne, støtte et højere innovationsniveau og forbedre effektiviteten af salgs- og marketingkampagner.

SAP™ Business One

er designet til at opfylde behovene i dynamisk voksende SMV virksomheder, der er i stadig udvikling. Ligegyldigt om et firma har fem eller 500 ansatte, kan SAP Business One klare de centrale administrative opgaver, som er nødvendige for at drive virksomheden. De omfatter bl.a. regnskab, rapportering, salg og distribution, indkøb, lager- og kundestyring. SAP Business One findes i 27 landeversioner, herunder dansk, og sælges gennem 950 forhandlere verden over. SAP Business One kører i mere end 7.000 virksomheder, hvor de hjælper med at forbedre forretningens effektivitet, udnytte vækstmuligheder og med at koble sig problemfrit op til moderselskaber med SAP™ Business Suite løsninger.

Fakta om AppliCon

AppliCon, der har base på Frederiksberg. er et af Danmarks største SAP-konsulenthuse. Virksomheden har omkring 50 medarbejdere, der alle har en grundig erhvervserfaring og flere års indgående kendskab til SAP-løsninger.

I oktober 2005 blev AppliCon overtaget af den børsnoterede islandske it-virksomhed Nyherji hf. Dermed blev en af Nordens største SAP-konsulenthuse med tilsammen omkring 100 SAP-konsulenter skabt.

Den viden og forståelse, som AppliCon gennem årene har opbygget inden for SAP R/3 og SAP Business Suite har resulteret i, at virksomheden nu også satser på færdigpakkede SAP All-in-One løsninger til mindre og mellemstore ERP-brugere. Læs mere på www.applicon.dk

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

SAP Danmark A/S:
Leif Bomberg, Burson-Marsteller, tlf: 33 32 78 78, mobil: 40 68 61 28,
E-mail: leif_bomberg@dk.bm.com

Rose-Maria Poll, SAP Danmark, tlf: 39 13 32 27, mobil: 29 23 32 27,
E-mail: rose-maria.poll@sap.com

AppliCon
Salgsdirektør Per Falck Jensen, tlf: 70 20 45 80,
E-mail: pfj@applicon.dk