>

SAP stærkt på vej ind i mellemstore danske virksomheder

SAP anvendes i dag i mere end 250 mellemstore danske virksomheder. SAP har mere helstøbte løsninger, der faktisk er blandt de billigste på markedet, vurderer et af Danmarks største softwarehuse. SAPs forstærkede markedsføring af SAP All-in-One vil udbygge denne position yderligere.

KøbenhavnPå globalt plan har SAP erklæret, at det såkaldte midmarket – det vil sige mellemstore virksomheder – er årets vigtigste målgruppe.

I Danmark har SAP være tidligt ude og haft et kraftigt fokus på mellemstore virksomheder i et stykke tid. Satsningen er bl.a. sket gennem en stærkere markedsføring af SAP All-in-One løsninger, der er karakteristiske ved altid at være branchespecifikke.

Satsningen har været en succes. For SAPs løsninger er nu langt mere udbredte i mindre og mellemstore danske virksomheder, end mange havde ventet.

Ifølge EVRY, der er en af SAPs største SAP All-in-One forhandlere i Danmark, benytter omkring 250 mellemstore virksomheder i dag SAP-løsninger. En del af dem får SAP-systemerne via deres udenlandske moderselskaber.

”I dag ringer interesserede kunder op direkte for at spørge efter SAP All-in-One, herunder vores egne løsninger til maskin- & metalbranchen samt til grossister. Det er for mig en klar indikation af, at SAP er trængt igennem med sit budskab, og at det ikke længere kun er store virksomheder, der tænker i SAP-baner,” forklarer SAP Solution Sales Manager Jesper Thusgaard fra EVRY.

”Vi kan tydeligt se en trend i retning af, at kunderne hellere vil have mere standard i deres virksomhedssystemer og mindre tilretning. Målet er at minimere omkostningerne til daglig drift og opgraderinger. Med SAP All-in-One er dette ønske i høj grad opfyldt,” fortsætter han.

EVRY ved, hvad de taler om, for den store børsnoterede it-virksomhed sælger både ERP-systemer fra Microsoft, SAP og sin egen ASPECT/4 løsning. Når en kunde henvender sig, foretager EVRY et såkaldt ”opportunity review”, hvor firmaets ERP-eksperter vurderer, hvilken løsning der understøtter kundens behov og præferencer bedst.

”SAP All-in-One er et af de billigste ERP-systemer på markedet, hvis man ser på den mængde kvalitetssoftware, man får. Medmindre man kan nøjes med de allermest basale funktioner, er SAP også billigst, når man sammenligner bruger for bruger. Ved prissammenligninger bør omkostninger til tilretninger nemlig lægges til den samlede pris på softwarelicensen,” siger Jesper Thusgaard.

”Desuden er de enkelte elementer i SAP All-in-One fuldt integrerede med hinanden, hvilket f.eks. er meget vigtigt, når man arbejder med projektstyring,” tilføjer han.

600 brancheløsninger på basis af SAP All-in-One
På verdensplan har SAP i dag godt 7.100 kunder, der benytter SAP All-in-One som deres ERP-løsning.

Mange flere vil sandsynligvis skifte til SAP All-in-One i den kommende tid, fordi SAP også internationalt satser kraftigt på at få mindre og mellemstore virksomheder som kunder. De har i dag omkring 600 forskellige SAP All-in-One baserede brancheløsninger at vælge imellem. Alene 100 nye er dukket op på markedet i de seneste 12 måneder.

I Danmark tilbydes i øjeblikket syv forskellige dansk-udviklede og køreklare SAP All-in-One brancheløsninger. EVRY står for tre af dem, og især satser man på SAP All-in-One til maskin- og metalindustrien samt til handels- og grossistbranchen

SAP sælger SAP All-in-One gennem et landsdækkende netværk af forhandlere.

Fakta om SAP’s løsninger til små og mellemstore virksomheder
SAP er verdens førende udbyder af softwarebaserede forretningsløsninger, som muliggør problemfri forretningsprocesser, der forbinder små og mellemstore virksomheder (SMV’er) med deres kunder og partnere. Næsten halvdelen af verdens SAP® installationer er placeret hos SMV’er. SAP’s særlige SMV-løsninger – SAP® Business One og SAP™ All-in-One – er billige i anskaffelse, nemme at implementere og skalérbare, så de kan gro med virksomhedens behov. Løsningerne sælges gennem et vidtspændende netværk af professionelle og højtkvalificerede partnere.

SAP™ All-in-One løsninger

er udviklet, så de kan opfylde industri- og branchespecifikke behov hos mindre og mellemstore virksomheder. SAP All-in-One løsninger, der bygger på SAP™ Business Suite, er færdigpakkede, billige i anskaffelse og hurtige at implementere. De hjælper virksomheder med at strømline deres forretningsprocesser, forbedre effektiviteten og opnå et hurtigt investeringsafkast (ROI). SAP All-in-One’s solide markedsposition understreges af mere end 550 branche- og funktionsspecifikke løsninger, som er leveret til omkring 6.700 kunder verden over via et netværk af SAP forretningspartnere. SAP All-in-One udnytter SAP’s mere end 30 års forretnings- og branchekendskab. SAP All-in-One løsninger hjælper mindre og mellemstore virksomheder med at skabe ny forretningsværdi, øge indtægterne, støtte et højere innovationsniveau og forbedre effektiviteten af salgs- og marketingkampagner.

SAP™ Business One

er designet til at opfylde behovene i dynamisk voksende SMV virksomheder, der er i stadig udvikling. Ligegyldigt om et firma har fem eller 500 ansatte, kan SAP Business One klare de centrale administrative opgaver, som er nødvendige for at drive virksomheden. De omfatter bl.a. regnskab, rapportering, salg og distribution, indkøb, lager- og kundestyring. SAP Business One findes i 27 landeversioner, herunder dansk, og sælges gennem 950 forhandlere verden over. SAP Business One kører i mere end 7.000 virksomheder, hvor de hjælper med at forbedre forretningens effektivitet, udnytte vækstmuligheder og med at koble sig problemfrit op til moderselskaber med SAP™ Business Suite løsninger.