>

SAP størst inden for software til større virksomheder verden over

Ifølge analysefirmaet Gartner Dataquest er SAP den globale nummer ét, når det gælder ERP-, CRM- og SCM-løsninger.

KøbenhavnSAP udbygger stille og roligt sin position som verdens førende leverandør af software til større virksomheder – det såkaldte enterprise marked. Det viser de nyeste tal* fra det internationale analysefirmaet Gartner Dataquest.

Analysefirmaet har målt de globale markedsandele inden for virksomhedssystemer (Enterprise Resource Planning/ERP), Customer Relationship Management (CRM) og Supply Chain Management (SCM), og SAP rangerer som nummer ét på alle tre områder. Desuden har SAP nu den største markedsandel, når det gælder vedligeholdelsessystemer – Enterprise Asset Management (EAM).

I en kommentar til Gartner Dataquest analyserne siger en af SAPs topchefer, Leo Apotheker, der er President for Customer Solutions and Operations hos SAP:

”Vi er naturligvis meget glade for at blive anerkendt som verdens førende udbyder inden for alle ERP-kategorier. Vi ser det som et bevis på, at vi har et fint samarbejde med vores kunder og leverer, hvad de har behov for nu og i fremtiden. Desuden viser vores markedsposition, at vi lever op til, hvad vi lover i vores produktstrategi.”

Det er første gang, at Gartner beregner markedsandelene i de globale ERP software segmenter ud fra den totale softwareomsætning**. På den måde kan analysefirmaet bedre illustrere forandringer i industrien som f.eks. Open Source software, on demand modeller og nye regulativer.

CRM – SAP styrker sin førerposition
Ifølge Gartner er det globale CRM-marked vokset støt med 13,7 pct. målt i software omsætning. SAP udbyggede sin førsteplads inden for CRM med en vækst på hele 19,6 pct.

SAPs strategi går ud på at levere stærke standard CRM-systemer med integrerede industriprocesser – f.eks. trade promotion management til konsumentprodukter eller styring af intellektuel ejendom hos mediekunder.

Tidligere i år udbyggede SAP sin CRM-strategi yderligere ved at lancere on-demand løsninger, som udvider SAPs kundemålgruppe betydeligt.

Det internationale CRM-marked oplevede en kraftig konsolidering i 2005, og SAP har hentet mange kunder, som tidligere benyttede separate og enkeltstående CRM-systemer.

ERP – SAP nu også nummer ét inden for vedligeholdelse
SAP sidder nu på førstepladsen inden for alle fire segmenter af ERP virksomhedssystemer. Det gælder altså både økonomistyring, personalestyring (HR), vedligeholdelsessystemer (EAM) og produktionssystemer.

I det forløbne år fik SAP sit store gennembrud inden for de såkaldte vedligeholdelsessystemer (Enterprise Asset Management), der f.eks bruges til planlægning og opfølgning på udført arbejde og anlægs ydeevne. Her stormede SAP frem med en vækst på 21,4 pct. i markedsandel.

SAP oplever en solid succes for sit flagskibsprodukt SAP ERP, hvor der er vundet både nye kunder, samtidig med at mange eksisterende brugere har opgraderet hurtigt til SAP ERP.

SCM – øget accept af service orienteret arkitektur
Ifølge Gartner har SAP øget sin førerposition i og markedsandel af det globale Supply Chain Management (SCM) marked. SAP opnåede således en vækst på 25 pct. i et marked, der kun voksede med 2,6 pct. målt i omsætning.

SAP har investeret meget i at kunne konkurrere med de bedste leverandører af enkeltstående SCM-systemer, når det gælder funktionalitet, implementering og driftspris (Cost of Ownership).

SCM-markedet har oplevet en øget accept af Service Orientered Arkitektur (SOA), som SAP er en stor fortaler for. SAP har således løftet sin SCM-vision op i strategien for alle sine forretningsapplikationer – fra selvjusterende leverandørkæder til adaptive forretningsnetværk.

* Tallene stammer fra Gartner Dataquests tre rapporter ”Market Share: CRM Software, Worldwide, 2005”, ”Market Share: ERP Software, Worldwide, 2005” og ”Market Share, Supply Chain Management, Worldwide, 2005”. Alle tre rapporter er udkommet i juni 2006.

** Gartner definerer total softwareomsætning som omsætning genereret fra nye licenser, opdateringer, abonnementer og hosting, teknisk support og vedligeholdelse. Konsulentbistand og hardware er ikke medtaget i total softwareomsætning. Tidligere brugte Gartner udelukkende omsætningen fra nye licenser som basis for sine analyser.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

SAP Danmark A/S:
Leif Bomberg, Burson-Marsteller, tlf: 33 32 78 78, mobil: 40 68 61 28,
E-mail: leif_bomberg@dk.bm.com

Rose-Maria Poll, SAP Danmark, tlf: 39 13 32 27, mobil: 29 23 32 27,
E-mail: rose-maria.poll@sap.com