>

SAP henter dansk Microsoft-topmand til global topstilling

Niels Theilmann Møller, der har en fortid i bl.a. Navision, får en nøglerolle i SAPs fremtidige strategi over for mindre og mellemstore kunder.

KøbenhavnFlere danskere har allerede gjort en flot karriere i SAP – og nu følger nok en dansker efter og får en international topstilling hos verdens største leverandør af ERP-systemer.

SAP har nemlig udnævnt den 37-årige Niels Theilmann Møller til ny Vice President for SAPs globale strategi over for mindre og mellemstore virksomheder – det såkaldte SME-marked.

I sin nye position får Niels Theilmann Møller ansvaret for SAPs strategiske forretningsplanlægning og vækstinitiativer i SAPs indirekte forhandlerkanal, der fokuserer på produkterne SAP Business One og SAP All-in-One.

Niels Theilmann Møllers arbejde vil også omfatte strategisk rådgivning, vurdering af markedsudviklingen samt udvikling af forretningsplaner, der sikrer, at alle SME-initiativer er på linje med SAPs overordnede markeds- og partnerstrategier.

Niels Theilmann Møller rapporterer direkte til Donna Troy, der er SAPs Executive Vice President for Global SME Indirect Channels.

Udnævnelsen af Niels Theilmann Møller kommer samtidig med, at SAP tager yderligere skridt til at udvikle sin SME partnerkanal, der er vokset markant i de senere år. Ved udgangen af tredje kvartal af 2006 havde SAP 2.280 forhandlere og partnere af SAP Business One og SAP All-in-One. De to løsninger anvendes af omkring 20.250 kunder verden over.

Mindre og mellemstore virksomheder er en af softwarebranchens hurtigst voksende segmenter og ét af SAPs strategiske investeringsområder. SAP har en stærk position inden for SME, hvor virksomheden har hentet omkring 65 pct. af sine kunder verden over.

Det er en erfaren ERP- og softwareekspert, som SAP nu har hentet ind fra Danmark. Niels Theilmann Møller fulgte således med, da Microsoft for nogle år siden købte den danske ERP-virksomhed Navision. Her var han administrerende direktør for datterselskabet DS 2001, der havde ansvaret for at udvikle Navisions vækstmarkeder.

I 2003 blev Niels Theilmann Møller regional direktør for Microsofts mindre og mellemstore kunder i Øst- og Centraleuropa – med base i München. I 2005 overtog han ansvaret for Microsofts milliardforretning hos større, korporale kunder i hele Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA-regionen).

Selv om der er tale om en global topstilling hos SAP, får Niels Theilmann Møller ikke base i SAPs hovedkvarter i Walldorf i Sydtyskland. Han har i stedet kontor i Danmark hos SAP i Københavns Nordhavn. Niels Theilmann Møller tiltrådte i september.

Niels Theilmann Møller er uddannet HA fra Århus Universitet og fik sin uddannelse hos A.P. Møller. Uddannelsen er siden suppleret med HD i afsætning fra Odense Universitet samt ophold på INSEAD og Wharton Business University.

Niels Theilmann Møller er gift og har en lille søn. Privat har familien bosat sig i Malmø.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Leif Bomberg, Burson-Marsteller, telefon 33 32 78 78 / mobil 40 68 61 28,
E-mail: leif_bomberg@dk.bm.com