>

SAP sørger for bedre totalstyring hos hurtigvoksende rengøringsselskab

En ny brancheløsning på basis af SAPs mindste ERP-løsning, SAP Business One, åbner for store fremtidsmuligheder. De første virksomheder, der har indført B-One Planner fra Boyum IT, er Århus Total Rengøring og Odense Total Rengøring

København140 medarbejdere hos Århus Total Rengøring og 30 kolleger hos Odense Total Rengøring har fået meget bedre styr på deres arbejdstider og deres arbejdsgiver et bedre overblik over sine aktiviteter og indtjening pr. kunde, efter at virksomhederne har indført en ny brancheløsning fra SAP.

Brancheløsningen B-One Planner bygger på SAPs mindste ERP-system, SAP Business One, der henvender sig til mindre og mellemstore virksomheder. B-Planner er udviklet af det århusianske systemhus Boyum IT i tæt samarbejde med de administrative medarbejdere hos Århus Total Rengøring.

Århus Total Rengørings stifter og adm. direktør, Poul Wæhling, fortæller, at hans firma har været næsten hele raden rundt blandt økonomisystemer til mindre virksomheder – PC Plus, Concorde, Navision, WinFinans osv. Men det er først nu, at man står med en løsning, der virkeligt lever op til de krav, der stilles i rengøringsbranchen og lignende brancher:

”Vi er en meget medarbejdertung branche. Derfor er det vigtigt, at vi hele tiden er klar over, hvor vores ansatte arbejder, så vi kan fordele arbejdskraften optimalt i forhold til kundernes behov. Desuden skal jeg som leder være på forkant med, om vi selv tjener penge på vores kunder. Det har altid været svært med de øvrige økonomisystemer, vi har afprøvet,” forklarer Poul Wæhling.

Århus Total Rengøring blev stiftet som et énmandsfirma med vinduespudsning i 1984. Siden er det gået stærkt, så virksomheden i dag har omkring 140 ansatte, heraf godt 60 på deltid. Desuden ejer Poul Wæhling halvdelen af Odense Total Rengøring med 30 ansatte, der også er koblet på den nye SAP Business One løsning.

Serviceudbuddet er samtidig vokset med, således at Århus Total Rengøring i dag tilbyder alt fra almindelig rengøring, over vinduespolering til facaderengøring efter de nyeste miljøvenlige metoder. Desuden er Århus Total Rengøring særlig velkendt for at have mange boligforeninger som kunder.

Selvbetjening og automatisering Før konceptet til B-One Planner blev udviklet, analyserede Boyum IT nøje arbejdsgangene i rengøringsvirksomheden.

Målet var at skabe optimal brugervenlighed og fleksibilitet for personalet, samtidig med at ledelsen ville få et fuldt overblik over personalet og tidsforbruget hos den enkelte kunde. Derfor endte det med en SAP Business One løsning, hvor tidsregistrering er et vigtigt element.

Når rengøringsfirmaets ansatte ankommer til et arbejdssted, ringer de ind fra kundens telefon til den såkaldte Tele Butler, der er en del af B-One Planner. Her indtaster de nogle få oplysninger om dem selv og arbejdsstedet. Det samme gøres, når arbejdet er overstået. På den måde får Århus Total Rengøring et langt bedre overblik over sine medarbejdere, end det er normalt i rengøringsbranchen.

”Det er svært at skaffe dygtige folk til rengøringsbranchen. Derfor forsøger vi at skabe særligt gode arbejdsbetingelser med tilbud til de ansatte om f.eks. bredbåndslinjer, rabatordninger på benzin osv. Frynsegoder, som man ellers kun kender fra andre brancher. Desuden hjælper den nye B-One Planner med til at skabe en mere fleksibel arbejdsform,” forklarer Poul Wæhling.

Århus Total Rengørings princip er, at man ”hellere støver af end støver op.” Med andre ord gælder det om at fastholde gode kunder og undgå at jage efter nye hele tiden. Også i den sammenhæng er SAP Business One en god hjælp for rengøringsfirmaet, fordi systemet hjælper med at optimere personaleforbruget i forhold til kundens behov – det sikrer effektivitet og god pris/kvalitet.

Løsningen til Århus Total Rengøring har været en af Boyum ITs større projekter. Det har taget omkring to år at udvikle systemet i tæt samarbejde med kundens administrative personale, så det nu har alle de funktioner og kvaliteter, en god brancheløsning skal indeholde.

”Vi regner med at sælge adskillige løsninger til andre rengøringsselskaber i det kommende år. Kunde nummer to og tre er allerede i hus. Desuden er der flere andre selskaber, som kigger på vores løsning lige nu,” forklarer adm. direktør Mikael Boyum fra Boyum IT.

Ifølge Poul Wæhling fra Århus Total Rengøring findes der mellem 200 og 400 rengøringsfirmaer i Danmark med mellem 30 og 200 medarbejdere, som B-One Planner henvender sig til.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Leif Bomberg, Burson-Marsteller, telefon 33 32 78 78 / mobil 40 68 61 28,
e-mail leif_bomberg@dk.bm.com

Channel Manager Morten Hedrich, SAP Danmark, telefon 39 13 30 00,
e-mail morten.hedrich@sap.com
Adm. direktør Poul Wæhling, Århus Total Rengøring, telefon 86 25 76 11 /
mobil 22 23 31 70, e-mail pw@aatr.dk
Adm. direktør Mikael Boyum, Boyum IT, telefon 70 23 24 18 /
mobil 28 40 87 30, e-mail mb@boyum-it.com