>

Der er gået mode i at bruge SAP Business One

Det hurtigt voksende tøjfirma Rosemunde i Gentofte har fået meget bedre styr på forretningen, efter at man investerede i et lille ERP-system fra SAP. SAP Business One blev installeret på kun fem dage hos Rosemunde.

KøbenhavnDen danske modebranche boomer. Dansk tøjdesign er in mange steder i udlandet, og vokseværket har sat sine spor hos de travle tøjfirmaer landet over:

Så store fremgange i salget stiller nemlig skrappe krav til virksomhedernes organisation – og ikke mindst til de økonomisystemer, der styrer forretningen og sørger for, at ledelsen får pålidelige informationer om virksomhedens tilstand.

Hos den efterhånden bredt kendte tøjproducent Rosemunde i Gentofte lader man et SAP Business One system stå for alt fra fakturering, over lager og distribution til bogholderi, økonomi og ledelsesinformation. Business One er SAPs løsning til mindre virksomheder.

I de senere år har Rosemunde oplevet et sandt eksporteventyr, og firmaets tøj sælges i dag 16 lande verden over – så langt borte som Australien, USA og Japan.

Rosemunde blev etableret i 2000 af Katrine Ørsted som en workshop, der designede kjoler og casual wear til kvinder. Siden er det gået stærkt, og Rosemunde har nu 20 medarbejdere. Kollektionerne er blevet løbende udvidet – først med tøj til piger og senest også til drenge.

”Vi ville have haft svært ved at holde styr på vores mange aktiviteter, hvis vi ikke havde fået en SAP Business One løsning. Vi har fortsat store ambitioner, og vores økonomisystem skal kunne vokse med os,” forklarer økonomichef Rune Brodersen fra Rosemunde.

Tøjfirmaet benyttede tidligere en web-baseret økonomiløsning, der var billig, men havde sine åbenlyse begrænsninger. F.eks. måtte Rosemunde dele systemet med mange andre små virksomheder, og Rosemunde havde ikke direkte adgang til sine data i systemet.

”Vi brugte masser af Excel-regneark som supplement til webløsningen. Det var ikke holdbart i længden, og vi havde f.eks. ikke mulighed for at holde fuld kontrol over, hvor vores varer var i hele forløbet fra underleverandør til kunde. Desuden oplevede vi for mange fejl,” siger Rune Brodersen.

Rosemundes økonomichef fortæller, at virksomheden ikke direkte måler på, om SAP Business One tjener sig selv hjem – Return On Investment (ROI). Det er heller ikke så vigtigt for Rosemunde. Det vigtige er, at virksomheden har fået et fuldt overblik over sin ekspanderende forretning inklusive lager, salg og indkøb. Alene denne sikre fornemmelse af, at SAP Business One har styr på det hele, har været pengene værd.

Selve implementeringen af SAP Business One blev klaret på fem dage, og overgangen til det nye system gik flydende og uden de store problemer. I dag har Rosemunde fem brugere på SAP-systemet hver dag.

“Vi er meget glade for vores SAP Business One . Så glade, at vi ikke vil anbefale det til vores konkurrenter. Vi vil jo ikke forære dem nøglen til, hvordan de kan få bedre styr på deres forretning,” konstaterer Rune Brodersen.

Rosemunde sælger sine kollektioner ad flere kanaler – som en gros til andre butikker, via en webshop og gennem en egen butik, der ligger placeret ved siden af firmaets hovedsæde i Gentofte.

SAP pressekontakter:

Leif Bomberg, Burson-Marsteller, telefon 33 32 78 78 / mobil 40 68 61 28,
email leif_bomberg@dk.bm.com
Sanna Eulenberger, Communications Manager SAP Nordic, telefon 00358 40 515 5889, email sanna.eulenberger@sap.com