>

SAP på jagt efter 101 nye konsulenter

SAP hjælper sine partnere i de nordiske lande med at finde og uddanne nye medarbejdere. SAP søger både erfarne it-konsulenter og unge, der kommer lige fra skoler og universiteter

KøbenhavnSAP har stor succes i Danmark og i de øvrige nordiske lande. Stadig flere mindre og mellemstore virksomheder går over til SAP, samtidig med at mange store SAP-kunder benytter de gode økonomiske konjunkturer til at opgradere deres nuværende SAP ERP-løsninger. Desuden er SAP stærkt på vej ind i den offentlige sektor.

Succesen giver dog også visse luksusproblemer: SAP er således i kraftig mangel på kvalificeret arbejdskraft. Ikke kun hos SAP selv, men i høj grad også hos SAPs partnere, der bl.a. hjælper SAP-kunder med implementering og skræddersyning af deres ERP-systemer.

Mangelsituationen har nu fået SAP til at igangsætte en nordisk kampagne, hvor SAP søger 101 konsulenter til sine partnere. Det nye er, at SAP jager både erfarne konsulenter fra andre it-firmaer eller konkurrenter – og forsøger at lokke nye talenter fra skoler og universiteter, som har lyst til at blive konsulenter i den fremgangsrige SAP-verden.

SAP står for uddannelsen og certificeringen af de mange nye konsulenter, som alle vil få tilbudt gode jobs hos SAPs implementerings-partnere i Danmark eller de i øvrige nordiske lande.

Vores partnere har konstant manglet konsulenter gennem flere år. De 101, vi søger nu, vil kun dække de værste huller. I virkeligheden har vi nok brug for det tre- eller firdobbelte antal konsulenter på nordisk plan,” forklarer adm. direktør Kenneth Mandrup, SAP Danmark.

“Når SAP nu går direkte ind i rekruttering af konsulenter til vores partnere, er det dels for at markere, hvor vigtige vores partnere er for hele SAPs økosystem. Dels er det vigtigt for os at sende et signal om, at den hurtigt voksende SAP-verden er både interessant, fuld af spændende udfordringer og giver gode chancer for attraktive karrierer,” fortsætter Kennetb Mandrup..

I de senere uger har SAP allerede modtaget flere hundrede ansøgninger til de nye konsulentstillinger, men da der stilles skrappe krav til ansøgernes kvalifikationer, er det langt fra sikkert, at alle ender som vellønnede SAP-konsulenter i fremtiden.

En af de nye erfaringer, som SAP har gjort i forbindelse med den nye rekrutteringskampagne er, at SAPs partnere har rigtigt mange konsulenter ansat, der har kompetencer i ikke-SAP software – og som nu ønsker at blive omskolet til SAP. Den omskolings-opgave påtager SAP sig også fremover. Dog ikke som led i kampagnen for de 101 nye SAP-konsulenter.

SAP pressekontakter:
Leif Bomberg, Burson-Marsteller, telefon 33 32 78 78 / mobil 40 68 61 28, email leif.bomberg@bm.com
Sanna Eulenberger, Communications Manager SAP Nordic, telefon 00358 40 515 5889, email
sanna.eulenberger@sap.com