SAP udnævner dansker til Nordic Channel Director

Microsoft Danmarks tidligere partnerchef for Business Solutions, Peter Ditlev, bliver vigtig del af SAPs kraftige satsning på mindre og mellemstore kunder i de nordiske lande

KøbenhavnTo tidligere topfolk fra Microsoft og én fra Oracle står nu klar hos SAP Nordic til at erobre det attraktive marked for ERP-systemer til mindre og mellemstore virksomheder – det såkaldte SME-område.

Senest ankommet er Peter Ditlev, der fra 1. juni er ny Nordic Channel Director (eller Nordisk Partner Direktør) for SAP. Peter Ditlev, 43 år, kommer fra Microsoft Danmark, hvor han senest har været Partner Group Manager med ansvaret for de Microsoft-forhandlere, der sælger økonomi- og ERP-systemer (Dynamics NAV, AX og XAL).

Peter Ditlev har arbejdet i den danske ERP-branche siden 1996. Oprindeligt var han salgschef i Damgaard Data. Siden fulgte han med over i Navision og blev salgsdirektør for Navision Danmark. Da Microsoft købte Navision og dannede Microsoft Business Solutions, blev Peter Ditlev partnerchef (Partner Group Manager).

Hos SAP Nordic overtager Peter Ditlev en nyoprettet stilling, hvor han får ansvaret for at udvikle og drive SAPs partnerstrategi i Danmark, Norge, Sverige, Finland og de baltiske lande.

Peter Ditlev siger, at det er en stor udfordring, han går ind til – og han får brug for al den erfaring, han har opsamlet hos Damgaard Data, Navision og Microsoft gennem de seneste 11 år.

“Det er ikke nogen hemmelighed, at Microsoft sidder tungt på SME-markedet i partnerkanalen. Ikke mindst her i Danmark. Men SAP har virkeligt gode og branche-tilpassede ERP-løsninger til mindre og mellemstore virksomheder. Derfor er jeg sikker på, at nogle af Microsofts partnere med fordel kan tage SAPs løsninger ind som et supplement til Microsoft Dynamics,” siger Peter Ditlev.

“Faktum er også, at SAP har et meget større potentiale i SME-området, end mange folk går og tror. SAP bliver ofte kun sidestillet med løsninger til meget store virksomheder, men 90 pct. af SAPs kunder er faktisk mindre og mellemstore,” fortsætter Peter Ditlev.

Hos SAP refererer Peter Ditlev til sin tidligere Microsoft- og Navision-kollega, Niels Theilmann Møller, der er SAP SME Director Nordics & Baltics. Niels Theilmann Møller kom til SAP sidste efterår fra en stilling som europæisk ansvarlig for Microsofts salg til større kunder.

“Det har stor strategisk betydning for SAP at gøre kanalen bredere i SME-markedet. Vi skal intensivere samarbejdet med de eksisterende partnere, og vi skal rekruttere nye partnere. Den danske branche kender Peter Ditlevs kvaliteter, og han bliver helt sikkert en styrkelse af vores partnerkanal i de nordiske lande,” vurderer Niels Theilmann Møller.

Den tredje danske SME-topmand, som SAP har hentet for nylig, er Niels Steenfeldt. Han skiftede fra Oracle til SAP sidste efterår og er i dag globalt ansvarlig for SAPs salg af SAP Business One ERP-løsninger, der henvender sig til mindre virksomheder.

SAP pressekontakter:
Leif Bomberg, Burson-Marsteller, telefon 33 32 78 78 / mobil 40 68 61 28, email leif.bomberg@bm.com
Sanna Eulenberger, Communications Manager SAP Nordic, telefon 00358 40 515 5889, email sanna.eulenberger@sap.com