>

Dansk Supermarked indfører SAP i over 1100 butikker

Danmarks største detailvirksomhed indgår aftale om levering af Danmarks største retail-løsning nogensinde til Dansk Supermarkeds mere end 1100 butikker i 5 lande. Dansk Supermarked forventer at ansætte op mod 100 nye medarbejdere til implementering af det nye SAP Retail system.

KøbenhavnDanmarks største detailvirksomhed, Dansk Supermarked, har valgt at erstatte virksomhedens eksisterende, eget-udviklede retail-system med SAP, der over de kommende år vil blive implementeret i samtlige supermarkedskæder i de lande, hvor Dansk Supermarked har forretninger.

Med den nye Retail-løsning vil Dansk Supermarked både anvende SAP Finance som økonomistyringssystem, og altså SAP Retail, som det system, der skal styre butikkernes – lageroptimering, logistik og vareflow, i de seks kæder Netto, Bilka, Føtex, Salling, Tøj & Sko og A-Z.

Parat til vækst
”Man skal tænke sig meget godt om, inden man bruger et anseeligt millionbeløb på at investere i et nyt forretningssystem, der vil ændre 42.000 medarbejderes dagligdag. Faktisk har vi meget grundigt gennemgået markedet, for at finde det optimale system. Og her har SAP vist sig som det system, der bedst vil kunne understøtte vores forretning, og som vil være det system, der skaber de bedste rammer for vores forretning” siger it-direktør, Alan Jensen, Dansk Supermarked
Dansk Supermarked, der blev etableret for mere end 40 år siden, er i dag Danmarks største detailvirksomhed. Siden 80’erne har Dansk Supermarked udvidet med aktiviteter i en række europæiske lande, herunder Tyskland, England, Sverige og Polen.

Indtil for 2 år siden anvendte Dansk Supermarked også udelukkende deres eget hjemmeudviklede økonomisystem, men har også her valgt at implementere SAP. SAP bliver således det nye bærende koncern-forretningsystem i den hurtigt voksende detailhandelskoncern.

“Aftalen med Dansk Supermarked er den hidtil mest omfattende aftale om levering af en SAP Retail løsning til en dansk virksomhed, og er en vigtig aftale – ikke bare for os i Danmark, men for hele SAP. Dansk Supermarkeds egetudviklede system har en række faciliteter og styrker, hvor vi har været nødt til at styrke vores egen Retail løsning yderligere, for at kunne sikre Dansk Supermarked det optimale system. Dette gavner både Dansk Supermarked, men bestemt også SAP’s Retail løsning.” siger salgschef Birger Breum, SAP Danmark .

IT et vigtigt konkurrenceparameter
Dansk Supermarkeds nye SAP Retail system, er et standardsystem, der hurtigt kan udbygges og udrulles – fx når Dansk Supermarkeder ekspanderer i nye lande. Samtidig er systemet i stand til at håndtere alle supermarkedernes forretningsprocesser, fra vareindkøb til forbruger. Systemet holder således styr på både lagerstyring, vareflow og markedsforhold, sådan at Dansk Supermarkeds butikker har det mest optimale forretningsgrundlag.

”Vores it-systemer er helt afgørende for vores konkurrenceevne. Det er systemerne, der sikrer, at vi ikke har tommehylder i Netto i Bredebro, at vi ikke har et stort lager af mælk i butikken i Malmø. Vi skal derfor være helt sikre på, at vi har de optimale systemer, der både sikrer høj ydeevne, fleksibilitet og ekstremt høj sikkerhed”, fastslår Alan Jensen.

Løsningen til Dansk Supermarked vil blive implementeret over de kommende år i et tæt samarbejde mellem Dansk Supermarked og SAP. Dansk Supermarked forventer at skulle ansætte op mod 100 it-medarbejdere, til alle dele af den omfattende og meget spændende implementering af en af Europas største retail-løsninger.

”SAP Retail er designet til at håndtere både mindre og større butikskæder. I dette tilfælde kommer vi til at implementere den største Retail løsning i Danmark nogensinde. Skal det lykkes kræver det at både kunde og leverandør har et godt samarbejde og en god kommunikation. Dansk Supermarkeds it-afdeling er ekstrem professionel og utroligt godt forberedte på dette store projekt, så jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med Dansk Supermarked om at implementere løsningen” siger Birger Breum, SAP Danmark.

Med både SAP Financials og SAP Retail har Dansk Supermarked besluttet sig for SAP som platform for den fremtidige it-struktur:

“Ved at indføre SAP software tog vi en strategisk beslutning om at forberede vores it-systemer på en udbygning af vores førerposition i Danmark og give os mulighed for at ekspandere videre ud i Europa,” siger Alan Jensen

Yderligere oplysninger:

Alan Jensen, It-direktør, Dansk Supermarked, telefon: 89 30 30 30, aj.its@dsg.dk

Birger Breum, Salgschef, SAP Danmark, telefon: 39 13 30 00, birger.breum@sap.com