>

SAP kåret som bedste danske ERP-leverandør

KøbenhavnSoftwarefirmaet SAP løb med to priser ved den årlige TOP100-konference. SAP vandt både prisen som bedste danske ERP-leverandør og som bedste softwarevirksomhed i kategorien ”Sværvægter”. Sidstnævnte sender et lidt forkert signal, siger topchef.

SAP er netop blevet kåret som bedste softwarevirksomhed i kategorien sværvægter og løb samtidig med en særpris i software-kategorien ERP (Enterprise Resource Planning). Det skete ved den årlige it-konference TOP100, der bygger på en omfattende analyse af virksomhederne i den danske it-branche foretaget af it-tidsskiftet ComputerWorld. De to kåringer glæder CEO i SAP Nordic, Henrik Rasmussen.

”Som verdens førende leverandør af ERP-løsninger er det en glæde for SAP at løbe med en særpris som bedste ERP-virksomhed i software-kategorien. Det vidner om, at SAPs store indsats på det danske marked omsættes til målbare resultater,” siger Henrik Rasmussen.

Han glæder sig også over, at SAP med en stærk markedsandel blandt de største danske virksomheder blev kåret som bedste it-selskab i kategorien sværvægter på TOP100-konferencen, der arrangeres af it-mediet ComputerWorld. Men han påpeger at selvom SAP selv er en ”sværvægter” behøver kunderne ikke være det.

”SAP er selv en stor virksomhed og vi kender mange af de udfordringer, som møder større virksomheder. Men det betyder ikke, at SAP-løsninger kun er målrettet store koncerner. Mindre og mellemstore virksomheder stiller i stigende omfang samme krav til forretningssoftware, som større virksomheder, og det er krav, som SAP har kompetencerne til at opfylde. Så jeg er lidt ked af, hvis mindre og mellemstore danske virksomheder tror, at vi kun arbejder med kæmpestore kunder selv. På den måde sender den lidt et forkert signal ” siger Henrik Rasmussen.

SAP oplever, at flere og flere SME kunder tidligere og tidligere udvider deres forretninger og indgår i globale handelsaktiviteter og tager kampen op med de helt store spillere, hvilket udfordrer SME’ernes forretningssetup. Og hvor SAP tidligere var kendt for kun at kunne tale de stores sprog, har SAP nu taget sine best-practiceerfaringer fra de store kunder med til SME’erne – og det med stor succes – i dag er 75 % af SAPs kunder på verdensplan SME-kunder. Det er en tendens, som SAP også ser i herhjemme, hvor SAP Danmark i 2007 voksede med 100 procent målt på omsætning i SME-segmentet og i år er væksten omkring 60 procent.

”Vores kerneforretning er ERP-løsninger og dem leverer vi til både store og små virksomheder. Vi har medvind i stort set alle forretningssegmenter, og det er især de danske SME virksomheder der nu for alvor har fået øjnene op for at SAP også er den globalt ledende ERP-leverandør til små og mellemstore virksomheder,” Niels Theilmann Møller, Regional SME Director for SAP Nordic

Du kan læse mere om TOP100 her: http://www.computerworld.dk/top100/svaervaegter og http://www.computerworld.dk/modules/top100/category.php?name=erp