>

IDC: SAP og Business Objects er markedsledere

KøbenhavnSAP er markedsleder inden for Performance Management Applications, mens SAP-selskabet Business Objects er markedsleder inden for Performance Management Tools. Det viser tal fra analysehuset IDC.
SAP og SAP-ejede Business Objects oplyser, at de to selskaber er markedsledere inden for henholdsvis Performance Management Applications og Performance Management Applications Tools.

De to selskabers førende positioner fremgår af IDC-analysen ”Worldwide Business Analytics Software 2008-2012 Forecast and 2007 Vendor Shares” fra november 2008. Her angives det samlede marked for Performance Management at udgøre cirka 90 milliarder kroner.

“IDCs data viser, at SAP og Business Objects er førende på hver deres del af markedet for Performance Management,” udtaler vice president for Business Analytics Solutions hos IDC, Dan Vesset.

“De to selskaber formår sammen at balancere målsætningerne om at optimere selskabernes løsninger til en SAP-platform samtidig med, at åbenheden over for andre selskabers løsninger bevares. Åbenheden og evnen til at møde kundernes krav er sammen med de to selskabers bredde inden for software til performance management katalysatorer for en fortsat markedsvækst,” udtaler IDC-analytiker Dan Vesset.

Business Objects blev i 2007 en del af SAP og har ifølge IDC styrket SAP med blandt andet en bredere vifte af løsninger målrettet mindre og mellemstore virksomheder.

IDCs rapport bygger på tal fra 2007, hvor SAP og Business Objects havde markedsandele på henholdsvis 11,2 procent og 7,6 procent ud af det samlede marked for Performance Management. Rapporten viser endvidere, at SAPs markedsandele på området er højere end den samlede vækst på markedet.

Yderligere oplysninger
Jeanette Anttila
Regional Director Nordic
SAP Business Objects
Tlf.: (+46) 8508 9-6223
E-mail: jeanette.anttila@sap.com