>

SAP satser stort på SaaS

KøbenhavnI dag lancerer SAP Business Objects en ny Business Intelligence blæksprutte leveret som Software-as-a-Service (SaaS), der kan hjælpe virksomhederne med at navigere i krisetider, samtidigt med at virksomheden sparer både tid og penge på implementering af inhouse it-løsninger.
København, den 11. december 2008 – Set i lyset af den nuværende globale finanskrise vil SAPs nye BI løsning være en fordel for mange virksomheder, der uden tvivl kommer til at have fokus på deres udgifter for 2009 og 2010. Det er nu endnu mere essentielt at holde omkostningerne på et minimum, samtidigt med at de rigtige mennesker altid har den rette indsigt og adgang til data fra alle hjørner af virksomheden, således at de har et veldokumenteret beslutningsgrundlag til at styre virksomheden igennem den økonomiske krisetid.

”Vi har satset benhårdt på SaaS løsninger, og det vil uden tvivl bære frugt i et marked, hvor alle virksomheder forsøger at optimere forretningsprocesser i jagten på at holde alle omkostningerne på et minimum. I dag kan vi således give vores kunder en kraftfuld og fleksibel BI løsning, som giver optimal viden og indsigt i et turbulent marked med negative vækstrater,” udtaler Jeanette Antilla, Nordic Regional Director i SAP Business Objects.

SAPs nye BI løsning, kaldes BI OnDemand, giver virksomhederne hurtigere, lettere og mere fleksibel adgang til større mængder af virksomhedsessentielle data indsamlet fra hele virksomhedens værdikæde og forretningsenheder. Det nye ved BI OnDemand er blandt andet, at problemet med at genere data på tværs af forskellige systemer mindskes, da løsningen kan håndtere information fra både SaaS baserede og inhouse applikationer samt SAP og ikke-SAP genererede data. Det er specielt en stor fordel for globale og diversificerede virksomheder, der oftest har store udfordringer med hurtigt at udtrække rapporter og analyser, som kan give et rettidigt og holistisk billede af forretningen.

”Vi har igennem en længere periode kunnet mærke den stigende efterspørgsel efter hostede BI-løsninger, og hvis Gartners nyeste prognoser holder stik, vil et stort antal virksomheder inden 2011 skifte til SaaS løsninger. Vores nyeste BI-løsning fungerer som en blæksprutte, der kan håndtere data fra både hostede og inhouse løsninger på samme tid, og den bliver derfor svær at komme uden om, når virksomhederne for alvor begynder at øge brugen af SaaS”*, fortæller Jeanette Antilla.

SAP styrker dermed virksomhedens verdensførende position med lanceringen af næste generation af BusinessObjects BI OnDemand, der imødekommer markedets krav om højere funktionalitet og bedre integrationsevne mellem forskellige systemer. Som en SaaS løsning vil BI OnDemand derfor kunne leveres hurtigt og med en kort implementeringsperiode, præcis når kunderne har brug for det. Det sparer virksomhederne for både tid og penge i forhold til implementering og vedligeholdelse af dyre inhouse løsninger, samtidigt med at der opnås adgang til alle virksomhedens data fra ét enkelt centralt sted.

*: I en rapport fra den 2. december offentliggør Gartner at 9 ud 10 virksomheder vil bibeholde eller øge brugen af SaaS løsninger. Se endvidere http://www.gartner.com/it/page.jsp?id=823713 og http://www.gartner.com/it/page.jsp?id=496886

Yderligere oplysninger
Jeanette Anttila
Regional Director Nordic
SAP Business Objects
Tlf.: (+46) 8508 9-6223
E-mail: jeanette.anttila@sap.com

For mere info: http://www.sap.com/about/newsroom/press.epx?pressid=10611