>

SAP tilbyder 82.000 virksomheder et klimaløft

KøbenhavnSAP tager klimaudfordringen et skridt videre med en ny it-løsning, der kan hjælpe SAPs flere end 82.000 kunder på verdensplan med at trimme deres virksomhed, så de bliver mere klimavenlige. Desuden sætter SAP også internt fokus på klima med vil reducere eget CO2 aftryk med 51 procent inden 2020.
København, den 2. marts 2009 – I et år, hvor klimatopmødet i København står højt på den internationale dagsorden, er klima blevet en del af mange virksomheders hverdag. Det er også tilfældet for verdens største softwareproducent af forretningssystemer, SAP, der, efter at have analyseret virksomhedens klimaaftryk, har indført det ambitiøse mål at reducere virksomhedens CO2 udslip med 51 % inden 2020. Men for SAP stopper klimaansvaret ikke ved egne initiativer, men først ved sine 82.000 kunders forretninger, og de får nu muligheden for at trimme deres forretning til at være mest mulig klimavenlig gennem en helt ny it-løsning fra SAP; udviklet i samarbejde med TechniData AG.

”Vi er en global virksomhed. Det betyder, at vi har et globalt klimaaftryk, og som en ansvarlig virksomhed ønsker vi at hjælpe med at forbedre klimaet. Derfor har vi vores eget interne klimaprojekt, men selv SAP er kun en lille del af et kæmpe klimapuslespil. Hvis vi derimod hjælper vores kunder med at blive mere klimavenlige, så begynder det at ligne noget,” siger Kurt Friis, Nordic Industry Director fra SAP Nordics.

SAPs nye løsning EHS (SAP Environment, Health & Safety Management) kan hjælpe virksomheder med at få bedre styr på deres klimaaftryk. Løsningen kan bl.a. hjælpe virksomheder med at sikre compliance med lovgivning for emissioner i luft, vand og jord, så de kan efterleve bestemmelserne i eksempelvis REACH, ROHS og WEE, men også være med til at sikre en bedre arbejdsplads via styresystemer for fx sundhed på arbejdspladsen og arbejdspladssikkerhed. Desuden vil virksomhederne gennem EHS få optimeret deres processer og undgå unødigt resursespild, hvilket er til gavn for både klimaet, bundlinjen og virksomhedernes image.

”Der er mange, der stadig ser it som ren infrastruktur. Det er det også, men i dag er it meget mere – det er et strategisk værktøj, der giver konkurrencefordele. Og hvis man ser på klimaproblematikken, så er der få værktøjer, der kan trimme virksomheder på kryds og tværs af landegrænser og størrelser som it”, siger Kurt Friis fra SAP

Mange lande er ved at indføre strammere klima- og miljølove som følge af den internationale klimaagenda, og SAP kan mærke, at flere og flere virksomheder følger udviklingen nøje. SAP har på det seneste haft et stigende antal forespørgsler fra eksisterende og potentielle kunder i forhold til, hvordan de kan optimere deres processer, således at de som virksomhed får en mere klimavenlig profil og derved også får en konkurrencefordel. Ifølge SAP kører 85 % af Fortune 500 virksomhederne SAP software.

SAPs eget klimainitiativ:

Reducere SAPs CO2 aftryk med ca. 51 % inden 2020

  • Via køb af genanvendelig energi
  • Ambitiøse mål ifm. reducering af firmabilerne benzinforbrug
  • Konsolidering og virtualisering af SAPs datacentre
  • Reducering af print på kontorer
  • Betydelige investeringer i videokonferenceudstyr på verdensplan for at skære i rejseaktiviteter (især med fly)

SAP har desuden oprettet en ny Sustainability organisation og ansat en Chief Sustainability Officer, der skal sørge for, at SAP holder klimakursen.

For mere information kontakt venligst:

Kurt Friis Jensen
SAP
+45 39 13 33 26
kurt.friis.jensen@sap.com