>

SAP tager pris som grønneste softwarevirksomhed for tredje år i træk

SAP er for tredje år i træk blevet kåret som årets grønneste softwarevirksomhed af det anerkendte Dow Jones Sustainability Indexes, der rater virksomheder inden for bl.a. sociale, økonomiske og miljømæssige forhold. Prisen belønner SAPs indsats for større bæredygtighed.

KøbenhavnDow Jones Sustainability Indexes (DJSI) har kigget softwareindustriens virksomheder efter i sømmene med det resultat, at SAP for tredje år er branchens bedste inden for bæredygtighed (sustainability). SAP scorer højest af alle softwarevirksomhederne i hele 12 af 20 hovedområder, inklusiv operationel eco-effektivitet (hvor SAP opnåede 100 procent), brand management, human capital udvikling, corporate citizenship og code of conduct. SAP fik også 100 procent for sin miljørapportering – især pga. SAPs innovative og interaktive online sustainability rapport. Sammenligner man med resultaterne fra 2008, så har SAP forbedret sig på alle områder.
SAP har haft fokus på sustainability i flere år, men det har for alvor taget fart i løbet af 2009, hvor SAP annoncerede, at man ville øge sit fokus på sustainability – både ved at gribe i egen barm, men også ved at udvikle løsninger, der kan hjælpe SAPs kunder med at blive mere sustainable. Som en del af dette øgede fokus har SAP meldt ud, at man vil reducere sit CO2 aftryk, så det svarer til SAPs 2000 niveau inden år 2020 – svarerende til en reduktion på godt 50 procent ift. SAPs 2007 CO2 aftryk.
‘Når det kommer til klimaproblematikken, så har vi alle et ansvar, og SAP vedkender sig gerne sit. Derfor gør vi noget aktivt ved både at have interne CO2-reduktioner og ved at tilbyde virksomheder softwareløsninger, der kan hjælpe dem med at reducere deres CO2-aftryk. Jeg tror, at det er denne aktive og handlingsorienterede tilgang til sustainability, som vi belønnes for nu,’ siger Karen Nielsen, der er CEO for SAP Nordics.

Det er ikke første gang, at SAP anerkendes for sin tilgang til sustainability. SAP kom også med på listen over verdens mest sustainable virksomheder (Global 100) og er med på FTSE4Good indekset. Herudover er SAP også at finde på Global Challenges Indekset, der anerkender virksomheder for deres gennemsigtighed og anti-korruption.
Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI) består af Dow Jones Sustainability Index World og Dow Jones STOXX Sustainability Index.
For flere detaljer om SAPs sustainability fokus læs mere på SAPs online sustainability rapport.

Om DJSI undersøgelsen
DJSI vurderer virksomhederne ud fra en anerkendt ranking metode og får input fra både regionale og globale sustainability ledere fra alle de forskellige industrier. Den årlige DJSI gennemgang er baseret på en grundig undersøgelse af virksomhedernes økonomisk, miljømæssig og social performance, hvor der bl.a. vurderes på corporate governance, risk management, branding, evnen til at tilpasse sig klimaforholdene, supply chain standarder og arbejdsgange.