>

Mere benzin på SAPs BI motor: Stor aftale med Statoil

Statoil og SAP har netop indgået aftale om implementering af SAPs Business Intelligence løsning inden for planlægning og budgettering. Aftalen, som gælder alle afdelinger af Statoil, er den største af sin slags i Norden. SAP konsoliderer dermed sin stærke globale position på BI området.

KøbenhavnDen nye aftale mellem SAP og Statoil betyder, at op mod 800 medarbejdere hos Statoil på verdensplan fremover vil få glæde af SAPs BusinessObjects Business Planning and Consolidation. Udover at levere software indebærer aftalen også, at SAP skal hjælpe med implementeringen af systemet, som har til formål at bidrage til større effektivitet og en mere sikker drift hos Statoil.

”SAP løsningen skal bidrage til en bedre integration med den eksisterende it arkitektur i Statoil og samtidig være med til at give os en mere stabil drift. Desuden kan SAPs løsning være med til at reducere vores omkostninger på driften, da vi kan harmonisere de masterdata, vi bruger i konsolideringsprocessen. På lidt længere sigt forventer vi også, at det at få en fælles programflade for både konsolidering og planlægning vil give os yderligere gevinster,” siger Jone Solberg, projektleder i Statoil.

Aftalen kom i stand efter et seks måneders udbud, hvor SAP var på flere besøg hos Statoil og gennemgik specifikationer og platform. Ifølge SAPs nordiske chef, danske Karen Nielsen, understreger aftalen den store efterspørgsel, som SAP forsat oplever på deres BI løsninger. SAP har alene i 1H har oplevet en vækst på over 30 pct., og det bekræfter, at rigtig mange virksomheder har brug for konsolidering og gennemsigtighed i krisetider, og Karen Nielsen tror på fortsat vækst inden BI området for SAP.

”Denne her aftale er en understregning af, at SAPs satsning på BusinessObjects anerkendes af vores kunder. Med en tæt integration med SAP platformen, så sikres vores kunder et sikkert og trygt miljø, som helt sikkert værdsættes af mange økonomiafdelinger rundt omkring. Vi har et stærkt fokus på at levere et hurtigt ROI og sikre, at den enkelte virksomhed har let adgang til mest kritiske data, og det gør, at mange virksomheder kan se en gevinst ved at vælge SAP – både på den korte og lange bane,” Karen Nielsen CEO SAP Nordics.

Det er både i Danmark og i resten af Europa, at SAP har oplevet stor efterspørgsel på deres BI løsninger. Særligt det forhold at SAP kan tilbyde en one stop shop-løsning er populært blandt mange virksomheder i krisetider, fordi det giver en større sikkerhed i deres it systemer.
For mere information kontakt venligst

Christina Grosse
SAP, Executive Assistant for Karen Nielsen
christina.grosse@sap.com
+45 29 23 35 56

Pressekontakt
Kasper Kankelborg
Burson-Marsteller
Kasper.kankelborg@bm.com

+45 26 13 57 71