>

SAP lancerer NemHandel-løsning

Elektronisk fakturering til det offentlige skal overgå til NemHandel senest 1. maj 2011. Samtidig bliver det obligatorisk for alle leverandører til det offentlige at sende fakturaer via NemHandel. SAP lancer ny e-handelsløsning, der lever op til de nye lovgivningskrav.

KøbenhavnNy lovgivning betyder, at der fra 1. maj 2011 indføres ny standard for e-fakturering til det offentlige. Det gøres samtidig obligatorisk for alle offentlige myndigheder at indføre NemHandel, og alle offentlige leverandører skal fremover sende fakturaer via NemHandel. SAP har i samarbejde med den danske SAP-partner mySupply ApS udviklet en e-handelsløsning, der lever op til de nye krav. Løsningen er klar omkring årsskiftet.

Den nye lovgivning er en del af det offentliges digitaliseringsstrategi, der skal sikre en mere effektiv og mindre bureaukratisk offentlig sektor. Den offentlige sektor modtager hver måned ca. 1,5 millioner fakturaer, og digitaliseringen betyder en væsentlig millionbesparelse og lettere arbejdsgange for alle dele af forvaltningen. Herhjemme betaler man i dag typisk mellem 1 og 4 kroner for at få sine e-fakturaer sendt til det offentlige og ca. 10 kroner for de såkaldte ”LæsInd” fakturaer. Det vil sige, at man kan spare mellem 72 og 180 millioner kroner* om året efter 2011 alene ved at skære mellemleddet væk og lade de private og offentlige virksomheder handle sammen over nettet med NemHandel direkte. Hertil kommer de administrative besparelser.

Den nye SAP løsning vil også gøre det langt nemmere for såvel offentlige som private SAP kunder at handle med hinanden, fordi det bliver muligt at konvertere data til og fra sine SAP systemer, så det passer til de nye standarder og NemHandel systemet. Det betyder ifølge mySupply’s direktør, Flemming Beltoft, også, at man fremover får mulighed for at sende ordre, ordrebekræftelse og fakturaer mm. via NemHandel, og det vil bidrage til at sikre et bedre ordreflow og understøtte flere forretningsprocesser.

”Det bliver fremover nemt og enkelt for SAP’s kunder at overholde den nye lovgivning. Løsningen gør nemlig muligt at konvertere sine SAP data, så de ”taler samme sprog” som i NemHandel systemet. Samtidig får virksomheden gavn af de muligheder, som findes i den nye OIOUBL standard, da det ikke længere kun er faktura og kreditnota, der kan sendes, men en lang række af dokumenter. Det vil betyde mere gennemsigtighed og færre omkostninger for virksomheden, når de handler med det offentlige,” siger Flemming Beltoft.

Hos SAP Danmark er man glade for den nye løsning, som betyder, at SAP’s kunder også fremover kan leve op til de lovgivningsmæssige krav på området. Ifølge Jens Bager, SMV ansvarlig hos SAP i Norge og Danmark, har det været vigtigt have en løsning på plads tidligt, så SAP’s kunder i god tid kan være klar til de nye krav.

”Med løsningen sikrer vi os, at vores mange danske kunder, såvel offentlige som private, er klar til de nye krav på området. Det har været vigtigt for os, at vi så tidligt har en løsning parat til vores kunder, så man er klar, når de nye regler træder i kraft pr. 1. maj 2011,” siger Jens Bager.

*Beregning (4 kr. pr. faktura gange 1,5 millioner pr. mdr. gange 12 mdr. & 10 kr. pr. LæsInd faktura gange 1,5 millioner pr. mdr. gange 12 mdr.)

For yderligere information kontakt venligst:

SAP
Jens Bager
Regionschef SME Norge & Danmark
Tlf.: +45 2923 3230
jens.bager@sap.com

mySupply ApS
Flemming Beltoft
Direktør
Tlf: +45 4040 0230
flemming.beltoft@mysupply.dk