>

SAP hjælper virksomhederne med at bruge sociale medier kommercielt

Nyt SAP-værktøj hjælper virksomheder med at finde vej i den sociale medie-jungle. Værktøjet analyserer, hvad kunderne mener om virksomheden og dens produkter. Dermed kan virksomhederne, især i B2C-markedet, lære sine kunder bedre at kende.

KøbenhavnTwitter, Facebook, LinkedIn, MySpace, Flickr, Diggs, Foursquare. Listen over sociale medier er lang, og som virksomhed kan man hurtigt blive væk i al støjen fra de forskellige netværk. Det er ikke nok at være til stede på de sociale medier, man er også nødt til at følge op på, hvad kunder, leverandører, analytikere, investorer m.fl. siger om virksomheden. Det er derfor vigtigt at kunne adskille relevant information og indhold fra irrelevant støj, som udgør størstedelen af indholdet på de sociale medieplatforme. SAPs nye sociale medie-værktøj kan hjælpe virksomheder med at frasortere støjen og segmentere kunderne efter deres individuelle behov.

”Der er ingen tvivl om, at de sociale medier er kommet for at blive. De udgør en større og større del af vores hverdag, og det er derfor vigtigt, at virksomhederne rider med på den sociale netværks-bølge, hvis de skal følge med udviklingen og deres kunder. Mange virksomheder skal også blive bedre til at bruge de sociale netværk mere strategisk – især i tider hvor kundeloyalitet er faldende. Nu kan vi hjælpe virksomhederne med at analysere hvilke knapper, der kan skrues på for at beholde og udvide sin kundebase,” siger Tomas Andersen, Head of Trade Industries, SAP Nordics.

Det nye SAP-værktøj består af et analyseredskab, der kan monitorere de sociale medier og kortlægger, hvordan brugernes holdning er til f.eks. et produkt eller en virksomhed. Ved at sammenholde disse data med virksomhedens egne analyseredskaber kan man udvikle segmenterede kundeløsninger.

For eksempel kan en detailhandler, som handler med elektronik, bruge SAPs løsning til at monitorere, hvordan kunder opfatter fx en ny computer eller mobiltelefon. Detailhandleren kan på den måde bruge kundeindsigten til at skræddersy ”Twitter eller Facebook”-rabatter, der passer til målgruppen. Med SAPs nye værktøj kan man altså bruge informationer fra de sociale medier til at gøre en forskel på virksomhedens bundlinje.

Det nye værktøj til sociale medier kan integreres med SAPs CRM system, hvilket er med til at skabe overblik, når alle data er samlet et sted. Analyseinstituttet Gartner har tidligere på året vurderet, at sociale netværk i 2014 vil overhale e-mail som den primære kommunikationskanal hos 20 pct. af alle forretningsbrugere. Læs mere om Gartners forudsigelser her.

For mere information kontakt venligst:

Cathrine Thaning
SAP
PR Manager Nordics & Baltics
+47 4168 1740
cathrine.thaning@sap.com

Kasper Kankelborg
Burson-Marsteller
45 26 13 57 71
kasper.kankelborg@bm.com