>

Business intelligence med 375 km/t

I dag starter SINGTEL SINGAPORE FORMEL 1 GRAND PRIX’et, der løber fra 24-26. september, og i år er det ikke kun racerbilerne, der er blevet hurtigere og mere effektive siden sidst. Også fanoplevelsen er blevet opgraderet. Singapore Grand Prix’et kobles op med en SAP business intelligence løsning, der udnytter twitter-feeds og geo-tagging for at give motorinteresserede turister en ny og intelligent oplevelse af Formel 1 løbet.

KøbenhavnHvert år i september stimler tusinder af turister sammen, når Singapore danner rammen om det årlige SINGTEL SINGAPORE FORMEL 1 GRAND PRIX. Dog har Gran Prix’et i år fået en social dimension, idet Formel 1 relevante tweets bliver tilgængelige på hjemmesiden YourSingapore.com. SAP-løsningen samler alle relevante tweets baseret på hashtags, Twitter-konti og nøgleord, hvorpå de præsenteres på en intuitiv og tilgængelig form. Hermed får motorsportsinteresserede turister en interaktiv oversigt over aktiviteter i området omkring løbet. Det er SAP BusinessObjects Text Analysis software, der filtrerer tweets om arrangementer og gode tilbud, hvorefter de bliver opdelt på baggrund af specifikke vejnavne, områder eller steder.

Løsningen er udviklet i samarbejde med Singapores turistråd så de mange turister kan udforske byen og få relevant real-time information vedrørende aktiviteter, shows og udstillinger. Med mere end 45 million Twitter brugere blandt typiske Singapore-turister var beslutningen om at udnytte det sociale netværk åbenlys. Chang Chee Pey, director, Brand Management fra Singapores Turistråd udtaler “Dette samarbejde om at udnytte folks tweets på YourSingapore.com vil forbedre brugeroplevelsen ved at gøre hjemmesiden til centrum for den megen online aktivitet i Twitter Space i løbet af sæsonen. Vi håber at så mange som muligt vil bidrage til samtalerne på #singaporeGP.”

SAP løsningen bygger videre på erfaringer fra et trafikprojekt i Australien, hvor SAP BusinessObjects Text Analysis software analyserede og filtrerede trafikrelevante tweets, der kombineret med geo-tagging resulterede i opdateret og præcis trafikinformation til iPhonebrugere. Den nye løsning i Singapore lanceres samtidigt med Formel 1 Gran Prix’et og vil efterfølgende bruges til at forbedre oplevelsen som turist i den lille østat.

Følg 2010 FORMEL 1 SINGTEL SINGAPORE GRAND PRIX via Twitter på @singaporeGP eller deltag i tweetdebatten med #singaporeGP

SAP løsningen bygger videre på erfaringer fra et trafikprojekt i Australien, hvor en SAP BusinessObjects Text Analysis software analyserede og filtrerede trafikrelevante tweets, der kombineret med geo-tagging resulterede i opdateret og præcis trafikinformation til iPhonebrugere. Den nye løsning i Singapore lanceres samtidigt med Formel 1 Gran Prix’et og vil efterfølgende bruges til at forbedre oplevelsen som turist i den lille stat.

Følg 2010 FORMEL 1 SINGTEL SINGAPORE GRAND PRIX via Twitter.

For yderligere information kontakt venligst:

Pressekontakt
Kasper Kankelborg
Burson-Marsteller
Tlf.: 2613 5771
E-mail: kasper.kankelborg@bm.com