>

SAP Nordics nye MD: SAP skal være mere end ERP

KøbenhavnSvenske Jan Thorell er SAP Nordics nye Managing Director og kommer fra Oracle. Jan Thorell ser mange muligheder for SAP Nordics i regionen. Visionen er, at SAP Nordics både skal vokse målt på omsætning og antallet af kunder ved at minde de nordiske virksomheder om, at SAP er mere end ERP og løsninger til de største virksomheder. SAP har alle forudsætningerne for at blive en massiv succes; nu er det mit ansvar at sørge for, at det lykkes, siger Thorell.

I dag har Jan Thorell første dag som ny Managing Director (MD) i SAP Nordics. Som tidligere Nordic VP Middleware hos konkurrenten, Oracle, bringer Jan Thorell (54) solid erfaring fra den nordiske it-sektor med sig til jobbet om øverste chef for SAP i norden. Jan Thorells første store udfordring bliver at sikre et godt resultat for SAP Nordics i 2010, og den nye MD er overbevist om, at SAP Nordics har de kvaliteter, det kræver.

”SAP Nordics er en sund forretning. Vi har en utrolig stærk produktportefølje, nogle af de bedste it-eksperter i regionen og en god pipeline. Så jeg er meget optimistisk med hensyn til fremtiden, og jeg er sikker på, at vi ved årsskiftet vil kigge tilbage på 2010 med stolthed,” siger Jan Thorell, ny Managing Director for SAP Nordics.

Mere end ERP
Jan Thorells vision for SAP Nordics er, at virksomheden skal kapitalisere på sin stærke og brede produktportefølje til at vinde markedsandele i regionen; både i nye markeder og samtidig styrke sin position i de markeder, hvor SAP Nordics i dag står stærkt. Thorell vil minde de nordiske virksomheder om, at SAP er meget mere end ERP. SAP Nordics skal være totalleverandør, hvilket betyder, at SAP Nordics skal længere ned i markedet og fx angribe SME-markedet mere samtidig med, at man skal udvide produktporteføljen hos de eksisterende SAP-kunder.

”SAP Nordics skal vokse i regionen. Med vores mange produkter og store ekspertise bør vi have større markedsandele inden for de forskellige it-segmenter i regionen, og mit hovedfokus i 2010 og fremover vil derfor gå i den retning. Flere kunder, mere salg og større markedsandele i områder udenfor vores ERP højborg. SAP Nordics skal være en one-stop-shop for nordiske virksomheder uanset størrelse og branche. Det er min vision, og det mål SAP Nordics vil bevæge sig hen imod,” siger Jan Thorell.

Vil gøre en forskel
Jan Thorell er hentet ind som ny MD i SAP Nordics udefra. For at komme ind under huden på virksomheden og samle viden om sin nye arbejdsplads vil Jan Thorell bruge den første måned på at rejse rundt i regionen og tale med medarbejdere, kunder og partnere. Et fundament til en plan, der skal få SAP til at vokse og vinde flere kunder i regionen, har Jan Thorell dog med på turen.

”Jeg er ydmyg over for jobbet. Jeg vil derfor gerne høre fra vores nøglestakeholdere, hvad der virker, og hvad der kan forbedres, før jeg lægger mig fast på en endelig strategi for SAP Nordics. Jeg er kommet til SAP Nordics, fordi jeg kan se et uudnyttet potentiale, som jeg ved, at vi kan forløse med den rette strategi og med støtte fra alle vores fantastiske medarbejdere i regionen. Sammen kan vi gøre en forskel for vores kunder og hjælpe dem med at få bedre og sundere virksomheder,” siger Jan Thorell.

Giver bolden videre
Jeroen van der Lingen, der har fungeret som interim MD for SAP Nordics indtil i dag, vil forsætte ved SAP Nordics for en periode og sikre en god overlevering af SAP Nordics til Jan Thorell.

”Jeg er glad for at kunne annoncere, at Jeroen van der Lingen allerede fra i dag vil arbejde tæt sammen med mig for at sikre en god overgang. Jeg ser frem til at arbejde sammen med Jeroen, som har hjulpet SAP Nordics gevaldigt i hans rolle som interim Managing Director.”

Jan Thorell vil arbejde ud fra SAP Nordics kontor i Stockholm.

-Slut-
Om Jan Thorell:
Nationalitet: Svensk
Født: 1956
Ægteskabelig status/børn: Gift/tre børn
Adresse: Älvsjö (I nærheden af Stockholm) Sverige

CV

September 2010: SAP Nordics, Managing Director
2008 – 2010: Oracle, VP Nordic MW (middleware)
2001 – 2008: BEA Systems, Regional VP North EMEA (Sidste stilling)
1997 – 2001: Eastman Kodak Company, Regional Director, Eastman Software
1987-1997: Wang Svenska AB, Country Manager (Sidste stilling)

For mere information:
Cathrine Thaning
Communications Manager, SAP Nordics
+47 4168 1740
cathrine.thaning@sap.com