>

Siemens og SAP går sammen om at udvikle opladningssystem til el-biler

Siemens IT Solutions and Services og SAP har netop indgået en samarbejdsaftale, der skal sætte standarden for, hvordan fremtidens opladningssystem til el-biler skal designes. Formålet er en løsning, der kan hjælpe med at nedbringe udledningen af CO2.

KøbenhavnSom følge af det globale fokus på nedbringelsen af verdens CO2-udledning er Siemens og SAP gået sammen i et stærkt samarbejde. Virksomhederne har i Washington, USA for nylig udarbejdet et proof-of-concept (POC) for, hvordan fremtidens opladningssystem til el-biler skal fungere. Siemens Energy skal stå for opbygningen af den fysiske ladestation samt adgangen til et elektromobilt netværkscenter, som gør, at data kan udveksles mellem ladestationen og forskellige back-end-systemer. Udover Siemens-hardwaren vil software fra bl.a. SAP indgå i det driftssetup, som Siemens IT Solutions and Services opstiller for at sikre en optimal udnyttelse af energiforbruget.

“I Siemens har vi et overordnet ønske og mål om at tage et grønt medansvar. Det indebærer bl.a. udviklingen af projekter som dette, hvor det bedste fra to verdener mødes i fælles enighed om at skabe en så miljøvenlig udnyttelse af vores energiressourcer som muligt. Vi er på et tidligt stadie i udviklingsfasen, men vi har store forventninger til, at dette og lignende projekter, hvor man udnytter intelligent teknologi til at høste energimæssige gevinster, er en grøn og farbar vej frem,” siger direktør i Siemens IT Solutions and Services, Claus Møller.

Hos SAP tror man på, at tvær-industrielle samarbejder er fremtiden inden for el-biler. Eksempelvis Advanced Metering Infrastructure (AMI), der samler meterdata fra forskellige ladestationer og understøtter forventede transaktionsscenarier på tværs af forskellige el-udbydere.

“Der er ingen tvivl om, at elbilerne kommer. Men markedet er måske lidt for navlebeskuende, hvor alle udvikler egne biler og egne ladeløsninger. Vi tror på, at man kan gøre større fremskridt og opnå bedre resultater via tværindustrielle samarbejder, og det vil vi vise sammen med Siemens inden for ladestationer. Hvis der var en standard inden for ladestationer, der kan tale med alle slags biler og alle elselskaber, vil omkostningerne forbundet med el-biler falde,” siger Hanne Schultz Andersen, der er sustainability-ansvarlig ved SAP Danmark.

Som en del af den første fase i samarbejdet, forventer man bl.a. at kunne demonstrere en end-to-end procesintegration mellem at måle energiforbruget og generere en faktura for en el-bil, der lader op på hjemmeadressen.

Siemens er blandt verdens førende virksomheder, når det gælder fremtidens energiformer og –forbrug. SAP og Siemens har allerede arbejdet sammen på dette område i Europa og introducerer nu også lignende løsninger i USA.

For yderligere information, kontakt venligst:
Tanja Thorsteinsson, pressechef, Siemens AS
Telefon: 26 70 27 28
E-mail: tanja.thorsteinsson@siemens.com

Catherine Thaning, PR Manager Nordics and Baltic, SAP
Telefon: +47 41 68 17 40
E-mail: cathrine.thaning@sap.com

Om SAP
SAP er verdens førende leverandør af virksomhedssoftware og tilbyder applikationer og services, der gør det muligt for virksomheder i alle størrelser og i flere end 25 brancher at blive best-run virksomheder. Med flere end 102.500 kunder i flere end 120 lande er virksomheden noteret på flere børser, blandt andet børserne i Frankfurt og NYSE under symbolet “SAP.” For mere information, besøg venligst www.sap.com.

Siemens IT Solutions and Services er en førende international udbyder af it-løsninger og -services. Siemens IT Solutions and Services arbejder med hele værdikæden – fra konsulentrådgivning til systemintegration og drift af den samlede it-infrastruktur. Siemens IT Solutions and Services tilbyder endvidere softwareudvikling og it-løsninger sammen med de øvrige Siemens-selskaber. Takket være omfattende knowhow og branchespecifik ekspertise skaber virksomheden målbar værdiforøgelse for kunderne. Siemens IT Solutions and Services beskæftiger ca. 250 medarbejdere i Danmark og ca. 35.000 medarbejdere på verdensplan. Den internationale omsætning er ca. 35 mia. kroner. Læs mere om Siemens IT Solutions and Services på www.siemens.dk/it-solutions.

(*) SAP definerer softwarebaserede forretningsløsninger som bestående af Enterprise Resource Planning (ERP) og relaterede softwareløsninger såsom Supply Chain Management (SCM), Customer Relationship Management (CRM), Product Lifecycle Management (PLM) og Supplier Relationship Management (SRM).

Any statements contained in this document that are not historical facts are forward-looking statements as defined in the U.S. Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Words such as “anticipate,” “believe,” “estimate,” “expect,” “forecast,” “intend,” “may,” “plan,” “project,” “predict,” “should” and “will” and similar expressions as they relate to SAP are intended to identify such forward-looking statements. SAP undertakes no obligation to publicly update or revise any forward-looking statements. All forward-looking statements are subject to various risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially from expectations The factors that could affect SAP’s future financial results are discussed more fully in SAP’s filings with the U.S. Securities and Exchange Commission (“SEC”), including SAP’s most recent Annual Report on Form 20-F filed with the SEC. Readers are cautioned not to place undue reliance on these forward-looking statements, which speak only as of their dates.

Copyright © 2010 SAP AG. All rights reserved.
SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver and other SAP products and services mentioned herein as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP AG in Germany and in several other countries all over the world. All other product and service names mentioned are the trademarks of their respective companies. Data contained in this document serve informational purposes only. National product specifications may vary.