>

SAP er klar med fremtidens BI-platform – største lancering i 3 år.

SAP har sendt Business Objects 4.0 på gaden, hvilket er softwareleverandørens mest omfattende Business Intelligence lancering og første egentlige platformsudspil i tre år. SAP har givet alle virksomhedens BI-produkter en grundig overhaling, og den nye platform bygger på fremtidens teknologier, hvilket muliggør forretningsanalyse i realtid, beregning i RAM’en og udbredelse til alle typer af mobile enheder.

KøbenhavnSAP, som er verdens førende leverandør af forretningssoftware, har efter tre års intens softwareudvikling lanceret fremtidens Business Intelligence platform, som virksomheden kalder Business Objects 4.0. Den nye platform integrerer desuden SAPs Business Intelligence og Enterprise Information Management (EIM) løsninger i én samlet SAP BusinessObjects portfefølje.

’Unified’ Business Intelligence
Udover en fælles integreret infrastruktur for BI og EIM løsningerne, har SAP øget brugervenligheden ved at have et større fokus på sociale netværksværktøjer og visualiseringsmuligheder, samtidigt med at de nye produkter udnytter alle de nyeste innovationer og teknologier, som SAP har udviklet – herunder in-memory og mobilteknologi. Det betyder, at fremtidens forretningsanalyse bygger på lynhurtige beregninger, der er udført i RAM’en, på data der altid er opdateret og hentet i realtid, og som aflæses via stort set alle typer af mobile enheder. Dertil kan BI 4.0 arbejde med både strukturerede og ustrukturerede data og virke i hybridmiljøer, hvor der hentes data fra både in-house og cloudbaserede systemer.

Carl W. Olofson der er research vice president, Application Development and Deployment fra IDC kommenterer på SAPs nye BI-portefølje:

”Historisk har virksomheder håndteret BI på projekt basis, hvor de enkelte løsninger både har været implementeret isoleret og separeret fra EIM initiativer. De nyeste BI og EIM løsninger fra SAP er designet til at håndtere store mængder af data, integrere strukturerede og ustrukturerede data samt information fra sociale netværk. Alle disse komponenter understøtter et smidigt og modtageligt informationsmiljø – et miljø der fordrer en videnkultur, og som kan bidrage til større effektivitet og profit hos virksomhederne.”

Fra 3 timer til 3 sekunder
En af de SAP kunder, der har fået mulighed for at teste de nye BI-produkter i opstartsfasen er den globale værktøjsproducent Hilti. Her er forretningsprocesser der normalt tager en kundekonsulent 2-3 timer reduceret til 2-3 sekunder. Og ifølge SAP Executive board member for teknologi og innovation, Dr. Vishal Siika, er hurtighed kun en blandt flere fordele virksomheder kan opnå gennem BI 4.0:

”Siden Business Objects blev en integreret del af SAP, har vi arbejdet hårdt på at lancere BI og EIM 4.0. Det nye produkt er et godt eksempel på hvad hele ideen med at kombinere SAP og Business Objects har handlet om – brugervenlighed og forenkling kombineret med SAP softwares soliditet. Og nu med SAP HANA har desuden evnen til at analysere massive mængder af data i realtid. Den feedback vi indtil videre har fået fra vores kunder er forrygende.”

SAP BI 4.0 produktpakken indeholder:

Dertil er der nye versioner af: