>

Gartner udpeger SAP til verdens førende BI-leverandør

KøbenhavnSAP er verdens største BI-leverandør med en markedsandel på 23 pct. af verdensmarkedet, viser en ny rapport (1) fra analysehuset Gartner Inc. SAP solgte i 2010 BI-produkter for mere end 12 mia. kroner, og mens BI-markedet globalt voksede 13,4 pct., overgik SAP markedet med en vækst på 16,8 pct. I Danmark eksploderede SAPs BI-salg med en vækst på mere end 250 pct.

2010 var et overordentligt godt år for SAPs BI-forretning. Globalt konsoliderede SAP sin position som verdens førende BI-leverandør, og i Danmark eksploderede BI-salget, der næsten blev tredoblet sammenlignet med året før.

”2010 var et overordentligt godt år for vores BI-forretning i Danmark, hvor vi både oplevede en enorm efterspørgsel fra eksisterende ERP-kunder men også fik en hel del nye kunder ind i SAP-folden, der købte SAP BI som stand-alone løsning. BI udgjorde faktisk mere end halvdelen af vores nysalg af softwarelicenser, og dette moment har vi kunne viderefører ind i 2011,” fortæller Jesper Schleimann, Director Business Analytics SAP Danmark.

Den generelle efterspørgsel efter forretningsanalyse, har været en af drivkræfterne til SAPs vækst både globalt og lokalt. Men det er ifølge Jesper Schleimann en stærk produktportefølje, et øget fokus på vækst gennem partnere og en solid organisation, der har formået at løfte SAPs vækst langt højere end markedsvæksten.

”Vi samarbejder tæt med vores store netværk af specialiserede BI-partnere og har fået opbygget et stærkt dansk BI-team, der er godt integreret i vores nordiske organisation. Dertil går vi til kunderne med markedets mest innovative og brugervenlige produktportefølje – det har været udslagsgivende,” siger Jesper Schleimann.

Ifølge den nye opgørelse fra Gartner sidder SAP på næsten en fjerdel af det samlede globale BI-marked, og væksten var i 2010 på 16,8 pct., hvilket var 3,4 procentpoint større end markedsvæksten. I 2011 vil BI-salget være drevet af in-memory computing og løsninger til mobile enheder.

(1): Gartner Inc.: Market Share Analysis: Business Intelligence, Analytics and Performance Management, 2010, Worldwide af Dan Sommer og Bhavish Sood, april 18, 2011.

Se mere i den internationale pressemeddelelse her.

For yderligere information kontakt venligst

Jesper Schleimann
Director Business Analytics SAP Danmark
Email: jesper.schleimann@sap.com
Mobil: 29 23 35 67

Pressekontakt
Kasper Kankelborg
Burson-Marsteller
Email: kasper.kankelborg@bm.com
Mobil: 26 13 57 71