>

SAPPHIRE: Nyt på teknologifronten fra SAP

På SAPs årlige SAPPHIRE-konference i Orlando, Florida, løftede softwareleverandøren sløret for en række nye annonceringer indenfor In-Memory teknologien, cloud-computing og mobile-løsninger. Derudover blev en række samarbejdsaftaler med førende virksomheder indenfor cloud-computing annonceret. Nye tal fra en Oxford Economics-undersøgelse viser, at mange virksomheder allerede har taget realtids-systemer i anvendelse.

KøbenhavnI går sluttede den årlige SAPPHIRE-konference i Orlando Florida, hvor SAP byggede videre på sin vision for fremtidens it. Den danske topchef Jim Hagemann Snabe var blandt talerne, der annoncerede en lang række nye løsninger og samarbejdsaftaler, der har til formål at fremme fleksibiliteten, hastigheden og samarbejdet på tværs af organisationer. Nedenfor er et sammendrag af de vigtigste it-nyheder, der blev annonceret i forbindelse med konferencen. De omhandler udviklingen inden for SAP In-Memory teknologi, mobile-løsninger samt nye omfattende samarbejdsaftaler med Amazon og Microsoft.

In-Memory giver virksomheder lynhurtig adgang til alle data
Et af hovedtemaerne ved årets SAPPHIRE er SAP In-Memory Computing technology, der tillader virksomheder at foretage beregninger direkte i virksomhedens data i realtid. Teknologien blev lanceret i december 2010 og nu lanceres SAP ERP Rapid deployment-løsningen, der gør det muligt for virksomheder at få direkte adgang til deres ERP-data i realtid. Løsningen er i stand til at generere mere end 15 individuelle realtidsrapporter fra SAP ERP indenfor de dataintense forretningsområder som salg, økonomi, indkøb og varelevering.

I en nylig undersøgelse foretaget af Oxford Economics omkring virksomheders brug af realtids-it viste det sig, at 30 pct. af de adspurgte virksomheder allerede opererer med realtids-it i en eller anden form samt at 65 pct. har intentioner om at gøre dette i nær fremtid. Undersøgelsen viste desuden betydelige fordele blandt frontløberne, som har taget teknologien til sig. I gennemsnit oplevede disse virksomheder en omsætningsforøgelse på 21 pct. og omkostningsreduktioner på 19 pct. Blandt ”early adopters” svarer 77 pct., at jagten på større markedsandele er den vigtigste årsag til at implementere realtids-systemer.

Se mere i den internationale pressemeddelelse.

Nye realtid-apps på vej
Efter opkøbet af Sybase har SAP løbende arbejdet med at udvikle markedets mest omfattende mobile platform for virksomheder, hvor information forbindes på tværs af hele organisationen helt fra CEO’en til butiksmedarbejderen. Målet er at revolutionere det mobile arbejdsrum ved at gøre mobilen til den nye desktop.

Derfor har SAP udviklet en lang række mobile apps, der skal gøre virksomheder mere mobile. Blandt de nye løsninger er SAP® Field Service mobile app, der vil give servicefolk off- og online adgang til opgaver, ordrer og ordrebekræftelser. Derudover er der SAP® Retail Execution mobile app, der er henvendt til sælgere, og som gør dem i stand til at organisere alt omkring møder, når man er ude hos kunden.

Se mere i den internationale pressemeddelelse.

SAP-samarbejde med Microsoft og Amazon

SAP og Microsoft åbner op for .NET-udviklere
SAP og Microsoft har et langt samarbejde, der blev styrket med annonceringen af en øget integration mellem SAPs software samt Microsofts virtualiserings- og cloud-teknologi. Konkret vil .NET-udviklere nu få adgang til et væld af SAPs applikationer uden at have videre kendskab til SAP på forhånd. En forventet konsekvens af samarbejdet er, at .NET-udviklere vil være i stand til at udvikle private og offentlige cloud-baserede applikationer i Microsoft Azure uden at skulle forlade deres eget udviklingsmiljø.

Se mere i den internationale pressemeddelelse.

SAP og Amazon går sammen i skyen
Et nyt tiltag på cloud-fronten er samarbejdet med Amazon og SAP. Fremadrettet vil kunder kunne udnytte Amazons Web Services (AWS) ”pay per use”-model, der reducerer virksomheders udgifter til infrastruktur og total cost of ownership. Den første bølge af færdige løsninger, er løsningerne fra SAP BusinessObjects suiten og SAP Rapid Deployment løsninger understøttet af Linux Platforme. I de følgende måneder forventer SAP og AWS at udvide samarbejdet og lancere flere SAP-løsninger inklusive supportfunktioner til SAP ERP-landskaber og Windows Instances.

Se mere i den internationale pressemeddelelse.

Europæisk SAPPHIRE til efteråret
I november 7-10 afholdes den næste SAP SAPPHIRE-konference i Madrid, Spanien.

For mere information se SAPs SAPPHIRE-nedtælling.

For yderligere information kontakt venligst

Cathrine Thaning
PR & Communications manager Nordic & Baltic region
Mobil: +47 41 68 17 40
Email: cathrine.thaning@sap.com

Pressekontakt
Kasper Kankelborg
Burson-Marsteller
Mobil: 26 13 57 71
Email: kasper.kankelborg@bm.com