>

SAP öppnar SAP HANA för alla partners

STOCKHOLM,SAP HANA, företagets in-memory-baserade plattform för analys och applikationer, fortsätter att väcka intresse runt om i världen och inte minst i Sverige. Företaget introducerar därför ett nytt partnerprogram som ger alla partners möjlighet att dra nytta av de växande affärsmöjligheterna med SAP HANA.

Sedan SAP HANA introducerades för lite mer än ett år sedan har många partners varit involverade i försäljning och implementering av plattformen. Erfarenheter från det första året visar att gedigen kunskap om HANA är viktigt för att framgångsrikt kunna sälja, implementera och ge support kring plattformen.

SAP vill nu bredda partnersamarbetet kring HANA samtidigt som man fortfarande säkerställer en god kunskapsöverföring till partners och en hög kvalitet i implementeringarna. Därför lanserar företaget tre stora partnerprogram för Norden.

 • Ett program som ger kredit baserat på migrering för SAP Business Warehouse på SAP HANA.
 • Ett program som innebär att alla upplagor av SAP HANA blir tillgängliga för VAR partners – där partnerförsäljning får tillgång till samma utbud som SAP’s direktförsäljning
 • Ett program för VAR partners gällande support för HANA

Möjligheterna med SAP HANA har skapat stort intresse hos partners. Accenture har exempelvis gjort betydande investeringar i SAP HANA och bland annat beslutat att avsätta 1000 resurspersoner som har expertkunskap inom SAP Database & Technology innan detta års slut.

SAP:s partners i Norden och Baltikum ser stora marknadsmöjligheter och i nuläget har ungefär hälften av återförsäljarna fört in SAP HANA i sortimentet och marknadsför lösningen mot kunder.

Aina Olsen är nordisk chef för kanalförsäljning på SAP och hon har som mål att 80-90 procent av lokala partners säljer och ger stöd för SAP HANA i mitten av nästa år.

 • De datavolymer som är inblandade i normala affärstransaktioner och möjligheten att få ut rapporter och analyser på sekunder istället för timmar stärker efterfrågan på SAP HANA, säger Aina Olsen.
 • Det finns enorma fördelar för både stora och små företag och vi är övertygade att SAP HANA kommer öppna nya affärsmöjligheter för våra partners.

SAP HANA är en realtidsplattform för analys och applikationer som är baserad på in-memory teknik. Den förenklar IT-stack och erbjuder kraftfulla funktioner med betydande processhastighet, möjlighet att hantera multistrukturerad data och “big data”, och har prediktiva förmågor och textutvinningsmöjligheter.

Mer detaljer kring SAP:s nya partnerprogram för HANA:

 • For the SAP Business Warehouse on HANA migration credit program, the SAP Better Choice incentive program will now be extended to VARs and System Integrators (Sis) for BW migration to SAP HANA.

  • a. Channel partners (VARs) can receive a deal-based migration rebate when selling SAP HANA Database Edition

   • All channel partners with SAP PartnerEdge reselling status (SAP Business All-in-One and SAP Business One) and intention to sell SAP HANA, simple application and deal registration required
   • The migration credit is granted in form of a credit note to partners, issued by SAP and can be utilized by the Partner against the license or maintenance invoices (for VAR delivered support) for the current transaction
   • Globally available, runs until end of 2012
  • b. Qualified service partners supporting SAP sales for SAP HANA Database Edition can use a customer migration services credit
 • The complete SAP HANA solution portfolio, including SAP HANA Enterprise and Database Edition for Business Warehouse, will be available for reselling at the same license conditions as for direct sales. This comprises:
  • SAP HANA Enterprise Edition for enterprise data marts and unlimited usage (as GB licensed)
  • SAP HANA database edition for SAP Business Warehouse
  • A new SAP HANA Limited Runtime Edition (extensible with tiered pricing and upgradable) will be added also for partners to provide a compelling SAP HANA runtime for Rapid Deployment Solutions (e.g. CO-PA accelerator for profitability analysis, ERP operational reporting)
  • In ad
   dition, SAP HANA Edge Edition for midsized companies can now be extended up to 64GB (corresponds to ~200GB of raw data) to address departmental data mart scenarios along with multiple Rapid Deployment Solutions on one SAP HANA instance.

 • A new SAP VAR delivered support certification program for SAP HANA is launched to allow qualified VARs to sell SAP HANA VAR delivered support
  • The SAP HANA VAR-delivered Support Program is open to existing PartnerEdge VARs
  • Partner must already be certified as a Partner Center of Expertise (PCOE)
  • 12 months intensive education and learning on the job at one of SAP’s support centers for HANA (1 partner support consultant full time onsite, 1 partner consultant remote)
  • Partn
   er benefits: Get first-hand SAP HANA implementation experience, become experts on SAP HANA and SAP support processes, get experience working on large and challenging customer engagements, access to SAP learning resources

Om SAP
SAP är världens ledande leverantör av affärssystem och stöder företag i alla storlekar världen över att förbättra sina verksamheter. Från förvaltning till styrelserum, från lager till försäljningsdisk, från desktop till mobila enheter – SAP möjliggör för människor och organisationer att arbeta effektivare tillsammans och öka insikten i sin affärsverksamhet för att bli mer konkurrenskraftiga. I dag använder över 195 000 kunder SAPs lösningar och tjänster för att sköta sina affärer lönsamt, för att kontinuerligt anpassa sina verksamheter till förändrade krav och för att växa på ett ekonomiskt och ekologiskt hållbart vis. SAP är noterat på börsen i Frankfurt och på NYSE. Mer information: www.sap.com och www.sap.com/sweden

För mer information, kontakta:
Susanne Kapfer, Director of Integrated Communications, SAP Norden
+46 (0)8 587 700
Susanne.Kapfer@sap.com

Cathrine Thaning, PR Manager, SAP Norden
+47 675 29 458
Cathrine.thaning@sap.com