>

Softwaregiganten SAP sætter spot på vækst på Christiansborg

Når danske iværksættere, politikere, førende erhvervsledere og studerende i den kommende weekend tørner sammen om at udvikle konkrete løsninger, der kan ændre vores samfund, er det med den tyske softwaregigant SAP som hovedsponsor. SAP står sammen med bl.a. Erhvervsstyrelsen bag den internationale iværksætterweekend Startup Weekend, der for første gang afholdes på Christiansborg.

KøbenhavnArbejdspladser, vækst og samfundsnyttige initiativer er i fokus, når minister Morten Østergaard åbner Startup Weekend Borgen den 4.oktober klokken 12:30. Over en weekend huser Fællessalen 100 innovative mennesker, der alle har 60 sekunder til at pitche en idé på weekendens første dag. Netop den politiske ramme er et vigtigt signal at sende, mener SAP’s danske topchef Jim Hagemann Snabe, som selv i flere år har advokeret for, at erhvervsliv bør gå i dialog med politikerne om, hvordan vi løser fremtidens udfordringer.

“Når SAP har besluttet at være er en af hovedsponsorerne bag Startup Weekend Borgen, skyldes det vores fokus på at skabe nye vækstmuligheder gennem teknologi. Den teknologiske udvikling skaber nye og spændende innovationsmuligheder. Som global markedsleder indenfor software kan vi tilføre kreative entreprenører en moderne teknologiplatform samt global skalerbarhed. Vi arbejder allerede med mere end 500 startups rundt omkring i verden, og håber sponsoratet af Startup Weekend Borgen kan øge vores samarbejde med entreprenører i Danmark,” siger Jim Hagemann Snabe.

Samarbejdet mellem store og små virksomheder er ifølge SAP afgørende for at skabe vækst og nye jobmuligheder i Danmark og Europa. Derfor sidder den danske landechef i SAP Jørn Jacobsen, sammen med bl.a. CFO Mads Henriksen fra Djøf, også med i juryen, som skal udvælge de bedste idéer i weekendens konkurrence. Desuden medvirker SAP med en række mentorer, som skal hjælpe de unge iværksættere med at udvikle deres idéer.

FAKTA OM SWBORGEN:

  • Startup Weekend Borgen er et nystartet initiativ. Læs mere om organisationen her http://swborgen.dk/om-swborgen/
  • Startup Weekends er et internationalt koncept, der startede i USA i 2007. Der har været afholdt mere end 1000 Startup Weekends på verdensplan, og de har genereret mere end 8000 virksomheder. Du kan læse mere om konceptet her http://startupweekend.org/
  • Startup Weekend Borgen afholdes d. 4.-6. oktober 2013 i Fællessalen på Christiansborg. Hele landets befolkning har mulighed for at tilmelde sig med deres idé her http://swborgen.dk/deltag-med-din-ide/. Målet er at udvikle innovative og samfundsrelevante løsninger og søsætte nye virksomheder. FAKTA OM SAP:

FAKTA OM SAP:

  • Samarbejde med 800 universiteter i EMEA regionen.
  • Lancering af online e-lærings platform Academy Cube for over 100.000 unge nyuddannede og ledige i fællesskab med store spillere som Microsoft og LinkedIn og Europa-Kommissionen. Platformen er lige rullet ud i Spanien og Portugal. Læs mere her: http://academy-cube.eu/
  • Opstart af iværksætterfokusprogrammet SAP HANA, hvor små og nystartede virksomheder lærer at udvikle applikationer på en ny platform, baseret på in-memory teknologi, der gør det muligt at trække data langt hurtigere. Pt. er over 650 iværksættere involveret.

For mere info, kontakt venligst:

Anne Faigh Rydell, PR SAP Danmark
Mail: anne.rydell@bm.com
Mobil: + 45 2153 4009

eller

Susanne Kapfer, Director Communications, SAP Nordic & Baltic region
Mail: Susanne.kapfer@sap.com
Mobil: +46 (0)733 587798