>

Højteknologisk datasystem bag Magnussens Formel-1-succes

Det er ikke blot rå talent, hårdt arbejde, gode rådgivere og et stærkt team, der har ført Kevin Magnussen til en podieplads i Formel 1. Dataanalyser og hypermoderne teknologi spiller en ligeså stor rolle for den danske racerkører.

KøbenhavnDet var hverken mavefornemmelser eller spontane input fra teamet hos McLaren-Mercedes, da Kevin Magnussen under det australske Formel 1 Grand Prix forrige lørdag i sin øresnegl fik at vide, at han ikke burde overhale australske Daniel Ricciardo. Det var i stedet et højteknologisk datasystem fra tyske SAP, der var årsagen til, at Magnussen valgte ikke at overhale, fordi det ville kræve et for stort brændstofforbrug, hvorfor han risikerede udelukkelse. Beslutningen endte som bekendt med at danskeren endte på andenpladsen i sin Formel-1-debut, mens Daniel Ricciardo blev diskvalificeret – netop på grund af et for højt forbrug af brændstof.

Giver konkurrencefordele

De nye brændstofregler betyder, at Formel 1-racerne ikke må bruge mere end 100 kg. brændstof på et løb. Kevin Magnussens McLaren-Mercedes var dog godt rustet til at imødekomme de nye regler, idet teamet siden 2012 har benyttet det såkaldte SAP HANA-system, der på et splitsekund kan analysere, hvilke beslutninger der er mest hensigtsmæssige under et løb. Analyserne kombinerer både historiske data, kaldet dark data, og fremtidige prognoser til blandt andet at analysere og planlægge optimal pitstopstrategi og justere kørestil i realtid ud fra løbshændelser. Analyserne er baseret på data fra 120 sensorer, som er tilkoblet Formel 1-racerens kraftige V6-motor, der er medvirkende til at Formel 1-raceren i topfart rammer de 350 km/t. Tilsammen genererer sensorerne over 3 TB data i løbet af et Grand Prix. Derudover kan sensorerne beregne over 20.000 tænkelige kørselssituationer, hvilket under løbet konstant og i realtidsdata overføres til teamets ingeniører, der i samarbejde med og via en øresnegl til Formel 1-køreren vurderer, hvilke taktiske træk der skal iværksættes.

Bedre analyser giver flere point

Ifølge Business Analytics Director hos SAP Danmark, Jesper Schleimann, der beskæftiger sig med forretningsfordele ved brugen af IT-løsninger, kan SAP HANA være et udslagsgivende for, hvorvidt Kevin Magnussen fortsætter sin succes i de kommende år.

”Jeg ved, hvor meget tid Kevin Magnussen bruger på at analysere alle tænkelige situationer forud for sine løb. På den måde er han på forkant med de fleste scenarier, der kan ske under et Formel 1-løb. Det vil i sidste ende betyde flere point på Formel 1-kontoen. Det så vi under det australske Grand Prix og det kommer vi også til at se fremover,” siger Jesper Schleimann.

Hvad er SAP HANA?

SAP HANA giver adgang til enorme mængder af detaljerede oplysninger i realtid. Data struktureres og leveres umiddelbart, hvilket giver brugerne mulighed for at træffe smartere og hurtigere beslutninger, mens man kan forudse, planlægge samt strømline kommende begivenheder.

SAP

SAP er verdens førende leverandør af virksomhedssoftware og hjælper virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med bedre forretningsstyring. Fra forvaltning til bestyrelseslokalet, lager til butik, desktop til mobile enheder – gør SAP mennesker og organisationer bedre i stand til at samarbejde og benytte forretningsmæssige informationer mere effektivt for at være længder foran konkurrenterne. SAP applikationer og services gør det muligt for mere end 253.500 kunder at optræde professionelt, tilpasse sig løbende og til at udbygge forretningen på en bæredygtig måde. For mere information, se www.sap.com/denmark og følg os på Twitter @SAPDANMARK.

Relaterat / Kontaktpersoner

Susanne Kapfer
Pressekontakt
Director Communications, Nordic & Baltic region
susanne.kapfer@sap.com
+ 46 (0)8 58772798

Ellen Vig Nelausen
Pressekontakt
Nordic Marketing & Communications
ellen.vig.nelausen@sap.com
+45 2923 3234

Kasper Kankelborg
Pressekontakt
kasper.kankelborg@bm.com
+45 2613 5771