>

Mobil app til vedligeholdelse af havvindmøller vinder SAP Quality Award

KøbenhavnNår man arbejder under barske vejrforhold i Nordsøen 30 km fra Jyllands kyst med at vedligeholde havvindmøller vil man gerne undgå så meget dobbeltarbejde som muligt. Men hvordan erstatter man en ”pen og papir” proces med en mobilløsning, der understøtter hele vedligeholdelsesprocessen, når netværksadgangen er begrænset? DONG Energy har svaret på det spørgsmål. Energy har med stor succes implementeret en strategisk mobilløsning, der bygger på den nyeste teknologi, SAP Work Manager Mobile App, for at optimere reparations- og inspektionsaktiviteterne for havvindmøller på Horns Rev 2 i Nordsøen. DONG Energy’s teknikere slipper for dobbeltarbejde med pen og papir og kan via den mobile app registre direkte i systemet, mens de er på den enkelte havvindmølle.

”Det betyder bedre datakvalitet, da fejl i registreringen minimeres, hurtigere reaktionstid fra observering af fejl til planlagt reparation, bedre overdragelse fra teknikerhold til teknikerhold og bedre gennemsigtighed for DONG Energys centrale funktioner” siger Annette Nørager-Nielsen, Project Manager DONG Energy.

DONG Energy og SAP har samarbejdet om udrulningen af projektet, som tog 6 måneder fra konfigurering og udvikling til udrulning. ”I første omgang rullede vi vores Work Manager App ud til 30 teknikere og er nu i gang med at rulle løsningen ud til øvrige sites i Danmark og UK. I løbet af de næste par år skal løsningen rulles ud til andre vindmølleparker og i alt 400 teknikere” udtaler Lars
Boye Pedersen, Senior SAP Specialist, O&M Process Excellence DONG Energy.

SAP Quality Award til DONG Energy

Projektet har været så stor en succes at DONG Energy har vundet en SAP Quality Award, som Annette Nørager-Nielsen, Project Manager DONG Energy og Lars Boye Pedersen, Senior SAP Specialist, O&M Process Excellence DONG Energy modtog i dag på en ceremoni på SAPs hovedkontor i Walldorf, Tyskland.

Dommernes begrundelse for at vælge projektet var bl.a.:

 • Strategisk mobilprojekt med meget klar og forretningsdrevnet værdi og forventninger samt god business case og risikoanalyse.
 • God involvering af brugere for at definere behov tidligt i processen og overbevise og vinde
målgruppens tillid omkring den nye forretningsproces. Villighed til at forenkle proces for at anvende standard versionen og de mange fordele det giver.
 • Et teknisk pilotprojekt som øgede brugernes tillid til DONG Energys interne teknikerholds kapacitet og visioner, og som vil gøre fremtidige ændringer af forretningsprocesser nemmere at gennemføre. Projektet har dermed banet vejen for mobile løsninger til andre forretningsområder.

FAKTA OM DONG ENERGY

 • DONG Energy er en af Nordeuropas førende energikoncerner. Vores forretning er baseret på at
fremskaffe, producere, distribuere og handle energi og tilknyttede produkter i Nordeuropa. DONG Energy beskæftiger omkring 6.500 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Koncernen omsatte for DKK 73 mia. (EUR 9,8 mia.) i 2013. For yderligere information, se www.dongenergy.com
 • SAP Work Manager Mobile App. Læs mere her:
  http://www.sap.com/pc/bp/eam/software/work-manager-app/index.html

FAKTA OM SAP QUALITY AWARDS

 • Vinderne af SAP Quality Awards 2014 for Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA) blev fejret den 2. april ved en ceremoni på SAPs hovedkontor i Walldorf, Tyskland.
 • SAP Quality Awards anerkender kunder over hele EMEA som har excelleret igennem hele implementeringscyklusen og leveret betydelig forretningsværdi til deres organisationer.
 • Fra i alt 222 nomineringer er 25 vindere fra Europa, Mellemøsten og Afrika blevet udvalgt og præsenteret for et eksternt dommerpanel [PDF]. Projekterne er blevet bedømt ud fra SAP’s 10 kvalitetsprincipper [PDF] samt ud fra opnåelse af forretningsværdi og forandring.
 • SAP Newsbyte om SAP Awards Quality Excellence in EMEA (UK)
 • Mere information om vinderne på www.sap.com/qualityawards.

For mere information, kontakt venligst:
Rune Birk Nielsen, Senior Press Officer DONG Energy
Mail:rubni@dongenergy.dk, Tlf.: +45 99 55 65 43

For mere info, kontakt venligst:
Ellen Vig Nelausen, Media Relations, SAP Danmark,
Mail:ellen.vig.nelausen@sap.com, Mobil: + 45 29 23 32 34
eller
Susanne Kapfer, Director Communications, SAP Nordic & Baltic region
Mail:Susanne.kapfer@sap.com, Mobil: +46 (0)733 587798

SAP er verdens førende leverandør af virksomhedssoftware og hjælper virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med bedre forretningsstyring. Fra forvaltning til bestyrelseslokalet, lager til butik, desktop til mobile enheder – gør SAP mennesker og organisationer bedre i stand til at samarbejde og benytte forretningsmæssige informationer mere effektivt for at være længder foran konkurrenterne. SAP applikationer og services gør det muligt for mere end 253.500 kunder at optræde professionelt, tilpasse sig løbende og til at udbygge forretningen på en bæredygtig måde. For mere information, se www.sap.com/denmark og følg os på Twitter @SAPDANMARK.

Relaterat / Kontaktpersoner

Susanne Kapfer
Pressekontakt
Director Communications, Nordic & Baltic region
susanne.kapfer@sap.com
+ 46 (0)8 58772798

Ellen Vig Nelausen
Pressekontakt
Nordic Marketing & Communications
ellen.vig.nelausen@sap.com
+45 2923 3234

Kasper Kankelborg
Pressekontakt
kasper.kankelborg@bm.com
+45 2613 5771