Ny undersøgelse fra SAP og Oxford Economics viser kraftige stigninger i anvendelsen af cloud i virksomhederne

En ny undersøgelse udarbejdet af SAP og Oxford Economics viser, at cloud-baserede forretningsmodeller er ved at blive mere end mainstream: Hele 69 % af respondenterne svarer således, at de forventer at investere i cloud i løbet af de næste 3 år. Samme undersøgelse viser, at virksomhederne i højere grad nu ikke kun bruger skyen til at øge produktiviteten og effektiviteten, men også anvender cloud i meget specifikke forretningsområder som talentudvikling, samarbejde og analyser.

Samlet set viser den nye undersøgelse, at virksomheder med erfaring i cloud fortsat tror på, at skyen kan være med til at gøre en forskel for deres virksomhed, og mange giver i det hele taget udtryk for, at det allerede er sket. Undersøgelsen er udarbejdet i sidste halvdel af 2014 og inkluderer 200 ledere fra forskellige sektorer i 11 forskellige lande. Resultaterne er herefter blevet sammenlignet med den seneste undersøgelse fra 2012.

Udvalgte resultater fra undersøgelsen:

  • 99 % af respondenterne mener, at cloud computing i dag er en integreret del af virksomhedens strategi.
  • 69 % af virksomhederne forventer, at de i løbet af de næste 3 år vil foretage moderate eller tunge investeringer i cloud, og de planlægger samtidig at migrere flere kernefunktioner med cloud.
  • 33 % af respondenterne giver udtryk for, at cloud computing har haft en indvirkning på virksomhedens performance. På nuværende tidspunkt forventes der større investeringer på tværs af sektorer i løbet af de kommende måneder og år.
  • Anvendelsen af Big Data i realtime vokser i strategisk anseelse. Således udtaler 59 % af respondenterne, at de benytter cloud til at analysere og anvende data overalt og når som helst – dette er en stigning på 10 % i forhold til den seneste undersøgelse.

En fuld rapport vedr. den nye undersøgelse kan læses her

For yderlige information kontakt:

SAP PR Manager, Nordic & Baltic region: Cathrine Thaning, +47 67529458, cathrine.thaning@sap.com

Rostra Kommunikation, Christoffer Hovaldt, +45 26705282, ch@rostrapr.com