>

SAP åbner op for nye løsningsplatforme i skyen

SAP lancerer i dag flere nye løsninger baseret på SAP HANA Cloud, og samtidig bliver SAP HANA Vora, en ny memory-baseret løsning for Hadoop, introduceret. Det betyder, at virksomheder i alle størrelser får endnu flere muligheder for at tilpasse og digitalisere deres aktiviteter. Samtidig understøtter SAP nu også åbne løsningsplatforme ved at tilbyde et program til SAP HANA Cloud Platform med Cloud Foundry og OpenStack.

SAP HANA Vora til Hadoop

SAP HANA Vora er en ny in-memory analyseløsning, som henvender sig direkte til IT-chefer, udviklere og dataanalytikere. Den fungerer direkte med Apache Spark og leverer en bedre og mere interaktiv Hadoop-analyse.

I dag skal virksomhederne kunne håndtere store og spredte datamængder, men forretningsprocesserne matcher ikke altid applikationer og analyseværtøjer til forskellige datakilder. SAP HANA Vora kan give et forbedret beslutningsgrundlag via at klart overblik over al information samt gøre det muligt at gennemføre interaktive analyser af al virksomheds- og Hadoop-data. Derudover får IT-afdelingen et enkelt administrationsværktøj til alle eksterne og spredte miljøer.

SAP HANA Vora kan hjælpe virksomheder i en række forskellige brancher, som håndterer store datamængder, som eksempelsvis finansielle tjenester, telekommunikation, sundhedsvæsen og produktionsindustrien. De kan bruge SAP Hana Vora til blandt andet at:

  • mindske risici for bedragerier via opdagelse af afvigelser i finansielle transaktioner og kundernes historiske data.
  • optimere kapaciteten i telekommunikationen via analyse af trafikmønstre, således at flaskehalse bliver undgået og netværkskvaliteten bliver forbedret.
  • gøre brug af forebyggende vedligeholdelse og forbedring af processerne for produkttilbagekaldelser via en samlet analyse af materielfortegnelser, historik og sensordata.

SAP HANA Vora forventes at være tilgængelig for kunderne i slutningen af september samtidig med en cloud-baseret version til udviklerne.

Gør udvikling af løsninger enkelt med SAP HANA Cloud Platform

Som et led i opbakningen til arbejdet med åbne platforme (Platform-as-a-Service – PaaS) er SAP på vej med et betaprogram til SAP HANA Cloud Platform med Cloud Foundry og OpenStack. Den øgede opbakning betyder, at kunderne får flere muligheder for at udvikle cloud-baserede løsninger og for at sikre sine IT-investeringer.

SAP HANA Cloud Platform har nu flere tjenester, der giver udviklere og produktchefer adgang til prækonstruerede og prætestede forretningsprocesser, der hurtigt kan kobles sammen i skyen for at skabe både stærke og tilpassede virksomhedsløsninger.

De nye muligheder (Business Process-as-a-Service – BPaaS) i SAP HANA Cloud Platform er tilgængelige som prøveversioner. Blandt funktionerne findes:

  • SAP hybris as a Service – En ny portefølje af løsninger til e-handel, kundeloyalitet og kundeengagement fra SAP-virksomheden Hybris. Heri indgår også SAP Hybris YaaS, en samling af business-services til SAP HANA Cloud Platform og en åben markedsplads til at skabe og sælge microservices udviklet af SAP, SAP Hybris, uafhængige softwareleverandører og andre eksterne leverandører.
  • SAP Tax-Calculation-as-a-Service – Denne nye microservice beregner automatisk skatter over hele verden. Det er en løsning, som forenkler og harmoniserer lokale skatteberegninger i SAP og andre miljøer.

”Vores mål hos SAP er at hjælpe virksomheder med at være førende i den digitale omstilling af den branche, som de er en del af. Hvis de for alvor skal blive digitale, skal de bruge en platform, der gør det muligt at træffe beslutninger baseret på realtime-information. Det fremmer omstilling og fleksibilitet samt giver et klart overblik over alle tilgængelige data. Lanceringen af SAP HANA Vora og de nye muligheder i SAP HANA Cloud Platform hjælper vores kunder til at blive førende i den igangværende digitalisering”, siger Quentin Clark, Chief Technology Officer og medlem af SAPs globale ledelsesgruppe.

Nogle af de kunder, der planlæger at bruge SAP HANA Vora og de nye tjenester i SAP HANA Cloud Platform, er Intel og GENBAND.

SAP-partnerne med løsninger til SAP HANA Cloud Platform

SAP har skabt et økosystem med partnere, som sælger og tilbyder løsninger til blandt andet SAP HANA Cloud Platform og SAP HANA Vora. Læs mere om, hvad nogle af disse patnere siger, blandt andre Arvato, Capgemini, Cloudera, Deloitte Consulting LLP, In Mind og MapR.

Link til den engelske pressemeddelelse her.