>

SAP forenkler partnerskabsmodellen

SAP har forenklet sin partnerskabsmodel, så det fremover bliver nemmere for partnere at handle med SAP og dermed få adgang til nye typer software og services. I takt med at forretnings-IT i større grad end tidligere handler om at skabe integrerede digitale løsninger i skyen, udviskes grænserne mellem de forskellige typer af løsninger og services. Derfor er det vigtigt, at partnerne får så stor handlefrihed som muligt.

Inden for det eksisterende SAP PartnerEdge-program, som tilbyder det omfattende partnernetværk støtte i alt fra uddannelse til belønninger, vil partnerne fra 31. august 2015 få mulighed for at engagere sig inden for fire værdiskabende områder inden for IT: Opbygning af softwareløsninger, detailhandel, samt service og support.

Alt efter markedsaktivitet kan partnerne selv vælge, hvordan de vil engagere sig. Samtidig kompenseres partnerne i den nye model i forhold volumen og uafhængigt af type, hvilket gør det meget nemmere for partnerne at vækste og tilpasse porteføljen til efterspørgslen. ”Vi er afhængige af, at vores økosystem hurtigt kan få gavn af fordelene gennem de nye forretningsmuligheder på markedet. Hvis man ser på vores nordiske landskab af SAP-partnere, så er der ca. 40 % af partnerorganisationerne, som i dag opererer i forretningsområder, der ikke eksisterede for 3 år siden”, forklarer Nicholas Rouse, SAP’s nordiske partneransvarlige.

Samtidig gør SAP det ny betydeligt nemmere at teste et partnerskab. I SAP PartnerEdge er der nu mulighed for, at interesserede partnere uden omkostninger i opstartsfasen kan få adgang til programmet. SAP har også forenklet selve partneradministrationen og digitaliseret partnerskabskontrakterne: Dette giver en hurtigere proces, så partneren kan blive aktiv inden for 24 timer efter at aftalen er indgået.