>

BR Legetøj får ny digital fremtid

Stor og strategisk digital transformation er sat på dagsordenen hos TOP-TOY. Fremover skal et nyt samarbejde med SAP og KPS Consulting give TOP-TOY en helt ny platform til at møde kunderne optimalt både i butikken, på nettet og på mobiltelefonen.

Det succesfulde firma bag BR-kæden og TOYS “R“ US går nu i gang med en gennemgribende it-mæssig modernisering for at være mere fleksibel over for kunder og marked. TOP-TOY ønsker at kunne arbejde intelligent med sin kundekontakt uanset om kunden kommer i butikken, køber legetøj online eller søger information via mobiltelefonen. En flercifret millioninvestering og samarbejde med SAP og konsulentvirksomheden KPS Consulting skal bringe virksomheden ind i en digitaliseret fremtid.

“Vi ønsker at styrke vores online tilstedeværelse og give kunderne en god oplevelse både fysisk i butikkerne og på nettet. Vi skal være med i det digitale univers, som giver så mange muligheder. Det handler om at have data om varer, kunder og kanaler til rådighed og kunne bruge dem aktivt og fleksibelt. Derfor har vi valgt at modernisere vores samlede it-installation. Vigår seriøst til værks og regner med at gå live på en ny platform om mindre end16 måneder“, siger Vice President IT Kenneth Messerschmidt fra TOP-TOY, som i Danmark og Norden er indbegrebet af juletid og legetøj via over 300 legetøjsbutikker i BR og TOYS ”R”US kæderne.

Legetøjsmarkedet boomer i juletiden, og BR Legetøj har voldsomt travlt før og efter juleaften. TOP-TOY sælger årligt omkring 50 millioner stykker legetøj. Det stiller krav om en hypereffektiv it-installation. TOP-TOY har valgt SAP som platform for at få flest mulige funktioner leveret som standard og undgå unødvendig egenudvikling. Løsningen kombinerer SAP’s retail-løsning og SAP’s e-handelsplatform Hybris. Desuden har TOP-TOY allieret sig med detailhandel-specialisterne fra KPS Consulting, som i praksis skal hjælpe TOP-TOY med at sætte strøm til den strategiske rejse.

Projektet omfatter alle omnichannel-processer fra supply chain til e-handel. TOP-TOY får ny økonomistyring, planning, indkøbs-, vare- og butiksstyring, e-handelsplatform ogbusiness intelligence. Det eksisterende egenudviklede it-system i kæden har udviklet sig meget over årene, men det kan ikke længere følge med kravene til at f.eks. at understøtte mobile kunder og give kunderne personaliserede oplevelser.

“For bedst at kunne vurdere de relevante processer og systemer startede vi med at udarbejde en ERP-strategi. Den viste os hurtigt, at SAP var det oplagte valg for TOP-TOY. Kombinationen af SAP’s standardsystemer på ERP-siden og den stærke detailhandelsviden og agile implementeringsmetoder hos KPS var det bedste bud på at hjælpe os over i en strømlinet og cost effektiv omnichannel-verden“, siger Kenneth Messerschmidt.

Yderligere information:

Kenneth Messerschmidt, Vice President, IT, TOP-TOY, M: +4530673953

Jørgen Klüwer, Managing Partner, KPS Consulting, M: +4521210139

Cathrine Thaning, PR-manager, SAP, M: +47 41681740

Om TOP-TOY. TOP-TOY er en international virksomhed, som sælger legetøj og andre produkter til børn. I 2014/15 betjente vi ca. 20 millioner kunder i vores to kæder, BR og TOYS”R”US. Via en eksklusiv licensaftale repræsenterer vi TOYS”R”US i de nordiske lande. Vi er en af de største distributører af legetøj i Nordeuropa. I 2014/15 solgte vi cirka 47 millioner stykker legetøj og omsatte for omkring 4 milliarder kr., hvilket resulterede i et overskud på 225 millioner kr. I 2014/15 beskæftigede vi ca. 3.300 medarbejdere (svarende til 2.100 fuldtidsstillinger) i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Tyskland og Hong Kong – i butik, på kontor eller i vores distributionscenter. Vores største kontorer ligger i Hong Kong og i Tune ved Roskilde (Vallensbæk fra marts 2016), og vi har landekontorer i Malmø, Oslo og Helsinki.I januar 2016 indgik vi et partnerskab med kapitalfonden EQT for at styrke TOP-TOYs organisation og øge markedsandelen. På www.top-toy.com kan du blandt andet læse om vores etiske regelsæt, Code of Conduct, vores arbejde med fabrikkers arbejdsmiljø, factory compliance, produktsikkerhed og -kvalitet samt bæredygtighed.

Om KPS Consulting. KPS er Europas førende konsulentvirksomhed inden for business transformation og tilbyder alt lige fra strategiudvikling, procesoptimering og rådgivning om applikationer og teknologi til realisering og implementering. KPS er dermed det eneste konsulentfirma, hvis bistand dækker alle værdikædens aspekter og processer fra ende til anden – omnichannel, detailhandel, engroshandel, e-handel, individualisering og mobility, styring af forsyningskæden, logistik, lagerstyring, finans og controlling samt forretningsanalyser og performance management. KPS blev grundlagt i 2000 og beskæftiger omkring 650 konsulenter i Europa. www.KPS-consulting.com

Om SAP. SAP er verdens førende leverandør af virksomhedssoftware og hjælper virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher med bedre forretningsstyring. Fra forvaltning til bestyrelseslokalet, lager til butik, desktop til mobile enheder – gør SAP mennesker og organisationer bedre i stand til at samarbejde og benytte forretningsmæssige informationer mere effektivt for at være længder foran konkurrenterne. SAP applikationer og services gør det muligt for mere end 296 000 kunder at optræde professionelt, tilpasse sig løbende og til at udbygge forretningen på en bæredygtig måde. For mere information, se www.sap.com/denmark.