>

SAP forenkler den digitale annoncering

En af de første store nyheder fra SAP’s største årlige event, SAPPHIRENOW i Florida, er SAP Exchange Media (SAP XM) Platform, som forenkler digital annoncering. Platformen består af et integreret medienetværk, der online forbinder kunder og medier i skyen via SAP HANA-platformen.

SAP XM er udviklet til at give annoncører et højere afkast på deres investering, og løsningen er et integreret medienetværk. ”SAP XM vil forandre måden, virksomheder markedsfører sig selv på i den digitale tidsalder”, forklarer Wolfgang Faisst, chef for SAP XM.

SAP XM giver nye muligheder for kunden:

  • Fuld transparens og kontrol i alle faser af annonceringen, realtime ROI-analyser og håndtering af kampagner i hele indkøbsprocessen.
  • Høj tilpasningsfrekvens med målrettede kampagner i hele indkøbsprocessen, så det rette budskab præsenteres for den rigtige målgruppe via de mest relevante kanaler.
  • Høj effektivitet via unik realtime driftskompatibilitet mellem annoncører og medier. Annoncørernes direkte forbindelse til mediernes reklameformater fjerner samtidig risikoen for bedrageri.
  • Forenklede processer og en brugeroplevelse i topklasse med intuitive og enkle funktioner.

Det danske digitale bureau vertic er blandt de virksomheder, der er med til at gennemføre pilotkampagner og tests af netværket. Nogle af verdens største virksomheder, bl.a. Beiersdorf (NIVEA), Deutsche Post DHL Group (SIMSme) og EY organization deltager også i pilotprojektet.

En undersøgelse fra Forrester Consulting, der blev foretaget i forbindelse med SAP XM, viser, at 90 % af de adspurgte annoncører og medievirksomheder kan se en værdi i en indkøbsmodel for digital annoncering, som forbinder købere og sælgere direkte. Studiet viser også, at der med denne integrerede løsning vil være behov for at færre parter involveres, og at transparens og effektivitet i processen øges.

Undersøgelsen ”The Forrester Thought Leadership Paper Optimize Your Programmatic Online Ad Buying and Selling Model” kan hentes på www.sapexchange.media.