>

SAP lancerer sundhedsplatform og strategiske partnerskaber

SAP har i forbindelse med konferencen SAPPHIRENOW i Orlando i Florida lanceret SAP Connected Health Platform og en række strategiske partnerskaber. SAP understreger dermed sit engagement i at ville forbedre verdens sundhedsydelser. De strategiske partnerskaber i denne indsats er CancerLinQ, Castlight Health og Dharma Platform.

Platformens økosystem består af et netværk af partnere, der omfatter udviklere, forskere og sundhedsorganisationer. Partnerskaberne skal bidrage til, at holde højt tempo i udviklingen, og til at kan skabe innovative løsninger, der forbedrer patientpleje, reducerer omkostninger og sørger for, at organisationer kan tilbyde de bedste ydelser.

Udgifterne til sundhedssektoren stiger fortsat på globalt niveau. Inden 2020 forventes der at blive produceret fem gange så meget data om patienters sundhed, fx i form af data fra forskning, kliniske data og fra Internet of Things. Disse store mængder information giver mulighed for at anvende data strategisk til personlig behandling og en mere værdibaseret patientpleje. ”At skabe et forbundet og globalt økosystem kan øge innovationen inden for sundhedsydelser og samtidig forbedre patienters vilkår og reducere omkostningerne”, forklarer Steve Singh fra SAP’s topledelse og uddyber: ”Med SAP Connected Health Platform samler vi en række leverandører af sundhedsydelser i en platform, der fremmer innovationen. Hermed sættes patienten i centrum og får kontrol over egne helbredsdata. Vi ser frem til samarbejdet med vores partnere for at gøre denne vision til virkelighed”.

SAP Connected Health Platform kører på SAP HANA-platformen. Der kommer stadig flere partnere til økosystemet, der arbejder med alle aspekter af sundhedsydelser, fx forskere og life science-virksomheder. SAP tilbyder på nuværende tidspunkt disse ydelser inden for healthcare: SAP Connected Health Platform, SAP Health Engagement og SAP Medical Research Insights solutions, samt partnerløsninger. ”Undersøgelser viser, at optimal patientbehandling og omkostningsstyring er det, som er i fokus for sundhedsorganisationer i hele Europa for øjeblikket. Vi tror på, at denne platform og en ny tilgang til samarbejde om sundhedsydelser vil sætte gang i hele markedet, hvilket vil vil skabe bedre og mere effektive løsninger for patienter i hele verden”, forklarer Jesper Schleimann, Nordic CTO i SAP.

I den kommende tid vil SAP bygge nye løsninger og flere samarbejdspartnere vil blive en del af SAP Connected Health Platform. De nyeste strategiske partnerskaber omfatter:

  • CancerLinQ har samarbejdet med SAP om at udvikle en informationsplatform, der indsamler til tilgængeliggør best practices og erfaringer med behandling til professionelle i sundhedssektoren. Denne løsning skal være med til at forbedre forholdene for patienter med kræft. CancerLinQ er et non-profit datterselskab af American Society of Clinical Oncology (ASCO), der sammenkobler og analyserer kræftbehandlingsdata fra næsten alle elektroniske kilder.
  • Castlight Health giver patienter mulighed for at træffe de bedste valg for deres helbred og hjælper virksomheder med få mest muligt ud af deres sundhedsfordele. Castlight leverer en platform, som gør medarbejdere i stand til at træffe bedre sundhedsmæssige beslutninger og samtidig hjælper ledere med at kommunikere og måle deres fordelsprogrammer.
  • Dharma Platform hjælper operationelle medarbejdere i sundhedssektoren og forskere med at indsamle, analysere og forstå indsamlede data fra empiri, som ofte kan være udfordrede. De senere år har vist hvor hurtigt en sygdomskrise kan opstå og brede sig fra et isoleret tilfælde til en global krise. Dharma opsamler data fra kilden og tilbyder værktøjer, der gør information til indvirkning.