>

SAP og FN’s Flygtningehøjkommissariat i samarbejde om at træne 10.000 flygtninge i kodesprog

I forbindelse med World Humanitarian Summit i Istanbul har SAP og FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) præsenteret et samarbejde om at træne 10.000 flygtninge i Mellemøsten og Tyrkiet i at arbejde med IT-kodesprog.

Samarbejdet bærer navnet Refugee Code Week, og der vil i oktober 2016 blive afholdt hundredevis af workshops i regionen, der skal give flygtninge konkrete redskaber til at kunne arbejde i de koder, der ligger til grund for de programmer, apps og hjemmesider, der hver dag bruges i hele verden.

Under Refugee Code week vil deltagere mellem 8 og 24 år blive undervist i forskellige kodesprog. De yngre deltagere vil lære simpel kodning på Scratch-platformen, mens ældre deltagere vil få mulighed for at lære at bygge et website i HTML, CSS, Javascript, PHP og SQL, og samtidig blive introduceret til SAP Business One enterprise-software. På længere sigt kan nogle få mulighed for at deltage i en 15 ugers kode-bootcamp, der skal forberede deltagerne til at kunne arbejde som software-ingeniører.

Samarbejdet er et svar på UNHCR’s bøn til det internationale erhvervsliv om at hjælpe verdens udsatte i forbindelse med den største globale flygtningekrise, der er set siden 1940’erne. Ægypten, Jordan, Libanon og Tyrkiet alene har modtaget næsten 5 millioner flygtninge, hvilket er blot en af grundene til, at Refugee Code Week finder sted her.

Refugee Code Week er en del af SAP Refugee Aid-programmet, som i 2015 afholdt Africa Code week, hvor 89.000 undervisere og unge fra 17 afrikanske lande blev undervist i kode, for at lære nogle af de IT-kompetencer, der kræves i en digital verden under konstant udvikling og forandring.

Læs mere om Refugee Code Week.