Hemmeligt tysk våben parat mod Italien på lørdag

I 2014 vandt det tyske fodboldlandshold den ultimative gevinst og blev verdensmestre ved fodbold-VM i Brasilien. En softwareløsning fra SAP bidrog til den gode forberedelse med Big-Data analyser af holdets performance helt ned i den mindste detalje.

Nu har Neuer, Müller og resten af det tyske landshold nye digitale våben i baghånden, når det på lørdag går løs mod Italien i et opgør, der meget vel kan risikere at ende i straffesparkskonkurrence.

Digital forberedelse på veteran i verdensklasse

Det tyske landshold, Die Mannschaft, er godt forberedt til lørdagens kamp mod Italien på Stade de Bourdeaux. I samarbejde med softwarevirksomheden SAP, kan spillere og trænere via SAP Challenger Insights hente masser af data om sin kommende modstander. Som forberedelse på kampen kan de sidde med iPads og finde frem til modstanderholdets forventede holdopstilling, spilmønstre, videoer, statistikker og karakteristika for hver eneste modstander. Når modstanderen hedder Italien, hvor Buffon i en menneskealder har vogtet målet, kan forberedelsen se ud som i videoen her.

Penalty Insights: Neuer har måske kigget skytterne ud på forhånd

Kvartfinalen mellem Tyskland og Italien kan meget vel tænkes at blive afgjort fra 11 meters afstand i en straffesparkskonkurrence. Tysklands målmand Manuel Neuer er i denne situation godt rustet til duellen med de italienske skytter, for han har haft mulighed for at benytte den nyudviklede SAP Penalty Insights-løsning.

Baseret på en stor mængde data har Neuer forud for kampen haft mulighed for at kigge modstanderen ud på forhånd. Kigger skytten på bolden eller målmanden, inden han sparker? Hvordan er de seneste spark eksekveret? Hvilken type skud er spillerens foretrukne? Penalty Insights giver også mulighed for fx at se på løbemønstre i tilløbet og en lang række andre vigtige og måske kampafgørende detaljer.

Se et eksempel på Penalty insights her.