>

Sammen med SAP har Klarna implementeret ny administrationsplatform på tre måneder

SAP er stolte over at kunne fortælle, at Klarna på bare tre måneder, som den første kunde, har implementeret ’smart accouting for financial instruments’ (smart AFI), og nu er gået i luften med en administrationsløsning, der har specialiserede finansielle redskaber.

Svenske Klarna er en af Europas førende virksomheder inden for betalingsløsninger til netbutikker og en virksomhed i hastig vækst og med et stigende behov for et centraliseret administrationssystem, der blandt andet kan give indsigt i regionale forretningsområder.

Implementeringen inkluderer konfiguration af bogføringsregler, dataintegration og en komplet installation af dataplatformen SAP HANA. Gennemførslen af projektet viser, at tilpasning af forretningskritiske systemer, der understøtter virksomhedens markeds- og produkttilvækst, hverken behøver at være langsommelig eller møjsommelige.

”Vi vokser vældig hurtigt og havde brug for en centraliseret platform, der kunne give os indsigt i vores regionale forretningsområder, fortæller Klarnas vice president Max Fischer og uddyber: ”Bekymringerne var først og fremmest, at en omstilling og implementering ville tage lang tid og kræve store ressourcer. Med SAP blev alt køreklart på bare tre måneder uden forsinkelser. Det har haft en positiv indvirkning på vores virksomhed”.

SAP-løsningen for finansielle tjenester kaldes SAP Smart AFI. Løsningen bidrager til, at Klarna fastholder forspringet til konkurrenterne. Med en centraliseret administrationsløsning kan virksomheden både ekspandere hurtigt i nye regioner og tilbyde kunderne et bredt udvalg af produkter.

Klarna kan håndtere hele virksomhedens administrationsplatform via International Financial Reporting Standards (IFRS) og US GAAP. På en og samme tid har man ét udgangspunkt for både centraliseret regnskabsføring, rapportering og efterlevelse af gældende regler.

Projektet blev gennemført med en reduceret implementeringsperiode og med reducerede omkostninger ved at forenkle processerne og mindske datavolumen – og dermed øge hastighederne i forretningsprocesserne.

Yderligere information:

https://news.sap.com/swedish-fintech-klarna-partners-with-sap-on-whirlwind-three-month-business-overhaul/