>

Nyt partnerskab mellem Microsoft og SAP: Danske virksomheder får nemmere ved at drive forretning i skyen

Et udvidet partnerskab mellem to af verdens største it-virksomheder giver kunderne nye cloudmuligheder og viser vejen til digital transformation i skyen.

SAP og Microsoft har mandag d. 27. november annonceret et udvidet partnerskab, der skal vise virksomhedskunder vejen til at drive sikker forretningsinnovation i skyen. De to virksomheder har også forpligtet sig til at implementere hinandens cloud-løsninger internt, og sammen vil de på markedet med førende løsninger og tilbud om fælles support for at sikre den bedst mulige cloudoplevelse.

Nye forretningsmuligheder i skyen

Sammen vil SAP og Microsoft hjælpe virksomheder til at få det optimale udbytte af at bruge SAP-applikationer i skyen. SAP HANA Enterprise Cloud giver på Microsofts Azure kunderne mulighed for at køre SAP S/4 HANA i skyen på sikker vis og i det hele taget mulighed for at håndtere SAP-applikationer på en global, sikker og intelligent sky i form af Azure.

Samarbejdet går også skridtet videre: Microsoft vil nu implementere SAP S/4 HANA på Azure til drift af interne finansprocesser, mens SAP flytter en række interne forretningskritiske systemer til Azure, bl.a. den SAP-software, der anvendes hos SAP-virksomheden Concur (travel & expense management software). SAP Ariba bruger allerede Azure, men her udforsker man nu også nye muligheder for at bruge Azure i indkøbsfunktioner.

Begge virksomheder vil dokumentere indsatserne fra de interne projekter, så kunder kan få guidelines og enterprisearkitektur stillet til rådighed i forbindelse med implementering af SAP-applikationer på Azure.

Nordiske lande fører an i cloud-kapløbet

I gennemsnit har 21 procent af virksomhederne i EU anvendt cloudtjenester i 2016, ifølge de seneste tal fra Eurostat*. Danmark ligger på en tredjeplads i EU efter Finland og Sverige, da 42 procent af danske virksomheder anvendte cloudteknologi i 2016. SAP Danmark ser frem til at understøtte tendensen gennem det udvidede samarbejde med Microsoft:

“Vi er begejstrede over muligheden for at kunne tilbyde det bedste fra SAP S/4HANA på Azure. Undersøgelser viser, at de nordiske lande allerede har førertrøjen på i kapløbet om cloud-implementering, og vi ser frem til at kunne være med til at drive den digitale transformation i skyen for endnu flere samarbejdspartnere og kunder i fremtiden”, forklarer Anders Feddersen, Country Manager i SAP Danmark.

Microsoft Danmark ser frem til samarbejdet, og mærker allerede, at flere kunder har vist stor interesse for den nye cloudløsning.

”Partnerskabet er en vigtig del af vores cloud-strategi, hvor vi ser, at flere og flere virksomheder flytter deres forretningskritiske systemer og data i skyen for at digitalisere forretningen. Vi er allerede i dialog med flere danske virksomheder om at køre SAP S/4HANA på Azure, som vil gøre det nemmere for dem at strømline deres processer og skabe nye services og produkter,” siger Nana Bule, direktør for Marketing & Operations, Microsoft Danmark.

Nogle af verdens mest kendte virksomheder, fx Coca-Cola, anvender allerede i dag SAP og Azure.

Læs hele den engelske pressemeddelelse fra sap.com her.

*Eurostat – Use of cloud computing service – February 2017

 

For yderligere information kontakt:

Oliver William Gunner, Pressechef, Microsoft Denmark, mail a-olgunn@microsoft.com tlf. +45 28562322

Ellen Vig Nelausen, Nordic Integrated Communications Senior Specialist, SAP Danmark, mail ellen.vig.nelausen@sap.com tlf. +45 29233234