>

SAP vil transformere danske virksomheder med nyt digitalt eksperimentarium i København

I dag (5. oktober 2017) åbner SAP Experience Center i København. Centeret er et digitalt eksperimentarium, der på sigt vil have over 70 konkrete eksempler på digital transformation fra virksomheder på tværs af brancher.

Målet er at inspirere danske og nordiske virksomheder, beslutningstagere og organisationer ved at give dem et helt nyt perspektiv på deres digitale potentiale. Det vil ske ved at tilbyde de værktøjer, metoder og prototyper, der er nødvendige for at gennemføre en digital transformation.

”Vores mål er at inspirere alle, der besøger vores Experience Center. Det er et sted, hvor virksomheder og organisationer kan mødes og innovere deres forretning ved at kombinere data, design og digitale forretningsmodeller. Centeret er fyldt med metoder og værktøjer til at hjælpe både CXO’er, ledere og bestyrelsesmedlemmer samt politikere og andre beslutningstagere med at realisere deres digitale potentiale,” forklarer Jesper Schleimann, CTO, SAP Nordic.

Samarbejde er nøglen til digital transformation

Centeret er det første af sin slags i Norden og er støttet af Apple, Hewlett Packard Enterprise og Intel i erkendelse af, at samarbejde og åbne platforme er afgørende faktorer, hvis man vil overleve i den digitale økonomi.

Carsten Nielsen, adm. direktør, Hewlett Packard Enterprise Danmark, udtaler: ”Samarbejde er en nødvendighed i den digitale økonomi. Det er grunden til, at vi har samarbejdet med SAP om at bygge dette center, der fremmer og accelererer digital transformation, så nordiske virksomheder kan indtage digitale førerpositioner.”

SAP Experience Center vil være frit tilgængeligt for nordiske virksomheder og organisationer. Centeret vil på sigt tilbyde mere end 70 forskellige digitale oplevelser, bl.a. en togkupe fra DSB, der kan illustrere nye arbejdsformer, og en demonstration af fremtidens butik, hvor man kan målrette produkter og tjenester til sig selv. Der er også et interaktivt bestyrelseslokale, et design thinking-rum, et ”maker space”, der er et værksted med 3D-printer, samt demoer af den nyeste teknologi.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen åbner centeret

Centeret bliver officielt åbnet af Brian Mikkelsen, Erhvervsminister (K). Samtidig vil Adam Lebech, Branchedirektør i Dansk Industri, og Ida Auken, formand for Sirikommissionen og MF (R), tale om deres erfaringer med digitalisering både i forhold til virksomheder og det omkringliggende samfund.

Til åbningen deltager også Vestas, der vil fortælle om et af deres egne digitale transformationsprojekter. Jesper Schleimann fra SAP forklarer:
”Vestas er et godt eksempel på en virksomhed, der har anvendt de værktøjer, vi tilbyder i centeret. Sammen med SAP og Apple har de skabt nye, digitale løsninger, der gør dem i stand til at forudse, hvornår dele af deres møller går i stykker, så de kan nå at erstatte elementerne, før det sker.”

Foruden Vestas vil svenske SKF og norske Statoil deltage og vise eksempler på digital transformation.

Videoer fra åbningen af SAP Experience Center Copenhagen:

 • Et digitalt experimentarium for digitale (ild)sjæle: Lanceringen af SAP Experience Center Copenhagen
  Et nyt perspektiv på den digitale transformation. CTO for SAP i Norden, Jesper Schleimann og Leder af SAP Experience Center, Thomas Madsen afslører hvad innovationscenteret tilbyder dets besøgende. Adam Lebech, Vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen og Ida Auken, Medlem af Folketinget og Formand for SIRI-Kommissionen kommenterer også.
  Video: https://www.youtube.com/watch?v=-i9im9COZWI&t=3s
 • Auken og Lebech: Den digitale fremtid er rundt om hjørnet
  Vi skal have mod på fremtiden – og hvis vi gør det nu, er vi i god tid. Adam Lebech, Digitaliseringsstyrelsen, og Ida Auken, formand for SIRI-Kommisionen, giver hvert sit take på Danmarks rolle i den digitale virkelighed. En ting er de enige om – #MakeDigitalReal er nødvendigt for at overleve på det globale marked.
  Video: https://www.youtube.com/watch?v=hXT3zIelFnM&t=30s
 • Innovationsevangelist Timo Elliott: danske og nordiske virksomheder skal tage langsigtede, store og modige beslutninger
  Ambitionerne for SAP Experience Center CPH har alle dage været store. Innovation evangelist Timo Elliott løfter dem til nye højder – danske og nordiske virksomheder skal tage de langsigtede, store og modige beslutninger, hvis de vil transformere og komme udviklingen i forkøbet.
  Video: https://www.youtube.com/watch?v=a_GlhHj0CWk
 • Vestas om Design Thinking: Enhver virksomhed bør teste det af!
  Design Thinking blev startskuddet for Vestas digitale rejse ind i fremtiden. Peter Michael Nielsen, Technology Director, Vestas, opfordrer enhver virksomhed til at prøve Design Thinking selv og #MakeDigitalReal – hellere nu end i morgen.
  Video: https://www.youtube.com/watch?v=UqcxHz4RF1s&t=7s