>

SAP introducerer innovativ teknologi der skal optimere det tyske fodboldlandsholds præstationer til VM i Rusland

Moskva, Rusland – SAP SE (NYSE: SAP) introducerer i dag ny innovativ teknologi til SAP Sports One løsningen som skal hjælpe det tyske fodboldlandshold til at levere en toppræstation under VM i Rusland. SAP og Tysklands fodboldforbund, Deutscher Fussball-Bund (DFB), har sammen udviklet et video cockpit og et player dashboard med udgangspunkt i holdets øgede behov for at kunne analysere og dele relevant kampdata effektivt og dermed skabe det bedst mulige udgangspunkt for at vinde.

Video cockpittet er en indholdshub, der samler massive mængder af holdets live-play-videoer med kamp- og træningsinformation fra en række forskellige kilder. Hermed kan DFBs kampanalytikere og trænerteamet hurtigt identificere mønstre og spiltendenser og udvikle strategier til at udnytte modstandernes potentielle svagheder. Trænere og analytikere kan via player dashboard’et give deres spillere nem adgang til individuelt tilpasset information og videoer som hver enkelt spiller kan tilgå via deres egen mobil/tablet i real tid. Video cockpittet og player dashboard’et er de nyeste funktioner i SAP Sports One, en løsning der hjælper sportshold og organisationer med at digitalisere og optimere deres præstation ved at koordinere alle administrative-, trænings-, hold-, ledelses-, rekrutterings- og fysiske helbredsprocesser i en samlet løsning.

”Vi har ufatteligt mange data på det tyske fodboldlandshold som vi har behov for at få adgang til og dele i real tid med træneren, spillerne og analytikerne” siger Oliver Bierhoff, Tysk landsholdschef. ”Kunstig intelligens og maskinlæring spiller en signifikant rolle i fodbold og er en essentiel del af dataanalyse. Vores og SAPs eksperter samarbejder om disse områder. Vi satser på at opnå konkurrencemæssige fordele ved at anvende den nyeste teknologi og vi er glade for at arbejde med SAP som den bedste partner på dette felt.”

DFB var blandt de første til at anerkende hvilken indvirkning data og realtidsdataindsigt kunne have på fodbold.

”De taktiske aspekter i fodbold er i stigende grad blevet vigtigere de sidste par år” siger Christofer Clemens, Ansvarlig for rekruttering af nye spillere og kampanalyse på det tyske fodboldlandshold. ”Det betyder at trænere, assistenttrænere og kampanalytikere bruger flere ressourcer på at observere og analysere forskellige datakilder fra en kamp. Det er et logisk skridt at bruge innovativ teknologi – specielt inden for områder som dataanalyse, kunstig intelligens og maskinlæring – for at simplificere og accelerere visse processer. Ved at anvende de nye funktionaliteter i SAP Sports One løsningen – video cockpit og player dashboard – kan kampanalytikerne forberede trænere og spillere endnu mere effektivt. Derudover modtager spillerne også skræddersyede informationspakker om kommende kampe og spillerne kan selv bede om en individuel analyse af deres præstation.”

Det tyske fodboldlandshold og SAP har siden 2013 transformeret holdets brug og anvendelse af data for at forbedre spillernes præstationer. Samarbejdet har resulteret i innovative løsninger der har forvandlet kæmpe datamængder til unikke realtidsdataindsigter der giver en konkurrencemæssig fordel til træning og til kamp.

“Som de forsvarende verdensmestre står det tyske fodboldlandshold i spidsen for den digitale transformation i fodbold og blandt de første til at anerkende at data og realtidsdataindsigt kan have en meget stræk indflydelse på spillet,” siger Stefan Ries, Bestyrelsesmedlem i SAP SE og SAPs globale HR chef. ”Siden 2013 har det tyske fodboldlandshold og SAP komplet forandret måden hvorpå holdet indsamler og bearbejder data der kan forbedre spillernes præstationer. De nye SAP Sports One funktioner, video cockpit og player dashboard, gør trænernes og dataanalytikernes job nemmere, da de har direkte adgang til information som er essentiel at forstå for at vinde.”

I 2014 udviklede SAP løsningen SAP Match Insights der giver bedre indsigt i holdet præstation på banen samt SAP Team One mobil app’en, en app der hjælper spillere og trænere med at kommunikere og nemmere dele information. I 2016 introducerede SAP SAP Penalty Insights internet applikationen og SAP Challenger Insights mobil app’en, to prototypiske teknologier med datadreven indsigt i modstanderens opstillinger og spiltendenser. Ved at bruge SAP løsningerne og dataindsigterne som en integreret del af træning og forberedelse har det tyske fodboldlandshold vundet flere internationale mesterskaber og har øget deres præstation på verdensscenen.

Hvad fremtiden bringer: Kunstig intelligens og Maskinlæring teknologi

SAP og det tyske fodboldlandshold arbejder allerede på løsninger der skal forbedre udviklingen af den næste generation af tyske landsholdsspillere. Kunstig intelligens og maskinlæringsfunktioner i kampanalyse er udvalgt som nøgleprioriteter. F.eks. vil man i nær fremtid meget hurtigere og nemmere kunne identificere komplekse kampsekvenser og modstandernes tendenser baseret på mønsterdetektion og positionsdata. Som officiel partner for DFB Academy vil SAP fortsætte med at bidrage med sin teknologiske ekspertise ved at udvikle træningsløsninger for spillere og trænere og hjælpe holdet med talentudvikling og rekruttering af nye spillere.

Link til billeder og demo af video cockpit og player dashboard

SAP Sports One Video Cockpit

Startside i SAP Sports One Player Dashboard


Gennemgang af SAP Sports One løsningen?

Hvis du gerne vil have en gennemgang af SAP Sports One løsningen i vores SAP Experience Center på Lautrupsgade 11, 2100 København Ø bedes du kontakte Ellen Vig Nelausen på +45 29 23 32 34 eller ellen.vig.nelausen@sap.com.

Note til redaktører:

To preview and download broadcast-standard stock footage and press photos digitally, please visit www.sap.com/photos. On this platform, you can find high resolution material for your media channels. To view video stories on diverse topics, visitwww.sap-tv.com. From this site, you can embed videos into your own Web pages, share video via email links, and subscribe to RSS feeds from SAP TV.

Besøg SAP News Center.Følg SAP på Twitter @sapnews.

For more information, press only:

Isabelle Schuhmacher, +49 (0) 151678 34049, Isabelle.Schuhmacher@sap.com, CET

SAP News Center press room; press@sap.com